Topschutter Rayson Koeiman zoekt nieuwe weg bij SSW

Rayson Koeiman, geboren op Curaçao, tracht in Nederland zijn weg in het professionele voetbal te vinden. Hij maakt gebruik van het netwerk van Dennis van der Gijp. Hij kwam uit voor SSW op zaterdag en speelde testwedstrijden bij Telstar.

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

DORDRECHT – De in Vlaardingen wonende Rayson Koeiman doet zijn verhaal op het moment dat de competitie nog maar net is afgerond. Hij maakte deel uit van de opleidingsploeg van Dennis van der Gijp. Dit team, voor SSW uitkomend in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal, liet soms leuke dingen zien, met Koeiman veelal als meest opvallende speler. Maar het team presteerde niet goed. SSW eindigde onderaan de ranglijst met slechts zeventien punten uit 24 wedstrijden. Koeiman, veelal spelend vanaf de linkervleugel, scoorde 24 van de 44 doelpunten voor SSW. Van der Gijp: ,,Als hij gewoon voor rendement was gegaan, had hij er veertig gemaakt.”

Met SSW heeft Van der Gijp in de aanloop naar het afgelopen seizoen, open kaart gespeeld. Hij leidt via het zaterdagteam spelers op voor het betaalde voetbal of een topamateurclub. ,,Ik train drie tot vier keer in de week. Het gaat er niet om hen voor SSW te behouden. Wij draaien het om. Gasten van 18 tot 24 jaar maken deel uit van dit project. In principe zijn zij na een jaar weer weg. Af en toe zit er een pareltje bij zoals linksbuiten Rayson Koeiman. Hij is al op stage bij Telstar geweest. Die jongen heeft het in zich om de stap te maken. Ik vind het leuk om daar tijd en energie in te stoppen.”

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Tekortkomingen

De naam Van der Gijp is in Nederland natuurlijk bekend. ,,Clubs krijgen honderden aanmeldingen per week voor stageplaatsen”, weet Dennis van der Gijp. ,,Heel veel spelers komen niet door. Ik kom gemakkelijker binnen, maar als ik er een breng moet hij wel goed zijn, anders gaat onze naam eraan. Met onze organisatie hebben wij ook een samenwerkingsverband met Suriname en het Caribisch gebied. Als er talenten voor bijvoorbeeld studie naar Nederland komen, worden wij als eerste getipt. Rayson kwam op deze wijze bij mij terecht. Ik ben aan zijn tekortkomingen gaan werken en nu gaat zijn talent opvallen. Ik blijf proberen hem ergens onder te brengen, maar moet wel opschieten want als hij straks 25 jaar is, wordt het een lastiger verhaal. Er zijn wat contacten in het buitenland. Daarvoor is gelukkig geen grens wat de datum betreft.”

Waar de toekomst van Rayson Koeiman, die opgroeide op Curaçao, zal liggen, is dus nog ongewis. Hij speelde in 2018 nog in de eerste divisie voor CVV Willemstad en maakte drie jaar geleden de stap naar Nederland. Hij liep stage bij Kozakken Boys onder 23 jaar en twee periodes bij Telstar. ,,Jammer genoeg kreeg ik bij Kozakken Boys te maken met een knieblessure, maar kreeg vervolgens in Leiden de kans bij FC Boshuizen, waar ik twee jaar voor ben uitgekomen.” Vervolgens kwam Dennis van der Gijp op zijn weg. ,,Maar ik moet heel eerlijk zijn, het niveau bij SSW is niet erg hoog. Natuurlijk kan ik mijn acties en mijn doelpunten maken, maar daar ben ik klaar. Feitelijk zou ik naar een club op hoger niveau moeten waar ik meer kan trainen. Vier keer in de week bijvoorbeeld. Dan kan ik ook conditioneel doorgroeien.”

Klik op SSW voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SSW voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.