TOP GESPEELD MEIDEN!

0
280

Wedstrijdverslag UNO Animo MO13-2 – DESK MO13-1

Vandaag stond de laatste bekerpot op het programma voor de meiden van trainers Landzaat en Hakkert. De eerste twee werden met ruime cijfers gewonnen. 17 doelpunten voor en 0 tegen was het resultaat na de confrontaties met FC Tilburg en ’t Zand. Vandaag de kraker op sportpark De Klokkenberg in Loon op Zand tegen Uno Animo.

Met drie aanvullingen uit de MO13-2 trok DESK richting Loon op Zand voor de derby. De reporter van de meiden, had zich niet verslapen, maar moest eerst uit Haarsteeg overgevlogen worden. De eerste helft van de wedstrijd kon hij daarom niet bij zijn en notuleerde hij de hoogtepunten van het eerste deel van de wedstrijd.

De wedstrijd onder leiding van Oud-speler van DESK, Astronaut van Heijst, is een kwartier oud als DESK al op een 4-0 voorsprong staat. Het eerste doelpunt valt uit een ouderwetse scrimmage voor het doel van Uno Animo en wordt door het Rood-Wit-Blauw uit Loon op Zand in eigen doel gewerkt. Even later vinden Pleun Pepping, Nova Kuijsten en Flo Hakkert het doel en brengen daarmee de ruststand van 0-6 op het scorebord.

Met een riante voorsprong gaat DESK de rust in. Na rust dendert de ploeg van DESK door.

Pepping Power weet de bal in het doel te tikken als deze lang in de zestien van Uno Animo blijft hangen en niet weg gewerkt wordt. Het Geel-Blauw heerst op de Klokkenberg en het wordt 0-8 als een corner van Merel van Gerwen voor de voeten van Lynn Klijs valt. Een koud kunstje voor de Dongense dame die haar voet tegen de bal zet en een treffer bij kan schrijven.

Uno Animo in de aanval stuit op het midden, waarna DESK in de omschakeling door kan. Bente van Loon wordt diep gestuurd en geeft een heerlijke assist op Flo Hakkert. De kleine Hakkert jankt de bal hard tegen de touwen en brengt de tussenstand op 0-9.

Niet veel later zet DESK opnieuw goed druk en is het Merel van Gerwen die de dubbele cijfers op het scorebord zet. Scheidsrechter van Heijst geeft aan dat er nog 10 minuten te spelen zijn. Vanaf de zijlijn wordt Uno Animo naar voren gedirigeerd om DESK in de buitenspelval te laten trappen.

Suus v/d Pennen is een linie naar voren geschoven en speelt op het middenveld. De verstandigste uit de familie zet goed druk en weet de bal te veroveren en door te stomen naar de zestien. Vanaf de rand zestien meter legt Suus aan voor een schot en schuift ze de bal zuiver in de verre hoek. 0-11.

Een minuut later is het Pleun Pepping die er vandoor gaat en de verdediging van Uno Animo het nakijken geeft. De solo van Pleun wordt beloond met de 12-0. Niet lang daarna klinkt er vanaf de zijkant “BOEM”, waarna Pepping Power het 13e doelpunt noteert.

In de slotfase krijgt DESK een corner die afgeslagen wordt en opgevangen door Flo Cleijn. Flo Cleijn weet in eerste instantie op doel te schieten, krijgt de bal vervolgens weer terug en haalt opnieuw uit. Helaas voor Flo weet ze de bal niet genoeg te drukken, waardoor het schot van Cleijn over het doel zeilt.

Met 30 doelpunten in 3 duels en 0 treffers tegen gaat DESK door in de volgende ronde van de beker. Binnenkort volgt de loting welke live te volgen is op kanaal 42 bij de Regionale Omroep Kletsheuvel.