Laatste bekerwedstrijd voor DVV’09

0
141

Door de nederlaag van vorige week bij MSV’71 stond voor DVV’09 vandaag alweer de laatste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma. Met Vierpolders kwam er een oude bekende op bezoek. Twee jaar geleden werd er in de eerste ronde van de nacompetitie verloren door de Dirkslanders en wist Vierpolders uiteindelijk te promoveren. Vorig jaar eindigde de ploeg van trainer Bestebreur keurig in de middenmoot. Trainer John Kleijn verwachtte van zijn ploeg een stuk herstel te zien na de nederlaag van vorige week.

Nadat er in de eerste tien minuten vrij weinig gebeurde was het in de 12e minuut Vierpolders wat een fout in de Dirkslandse defensie genadeloos afstrafte. Een balletje breed werd zomaar in de voeten van de tegenstander geschoven. 1 op 1 met doelman Hanenberg bleek de aanvaller zeer koelbloedig en zette zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Dit gebeurde net op het moment dat DVV wat meer de overhand in de wedstrijd leek te krijgen. De thuisploeg leek niet van slag door deze onverwachte tegenslag. Vierpolders werd geen ruimte gegund om aan voetballen toe te komen en de meeste duels werden door de blauw-witten gewonnen. De gelijkmaker volgde dan ook vlot op de openingstreffer. Een corner van Vogelaar kwam in de kluts voor de voeten van Meuldijk, die dit buitenkansje uitstekend benutte. Vijf minuten later komt DVV zelfs op 1-2. Na een schitterende actie van, van Bergen is het R. vd Boogert die het laatste zetje geeft. Op onbegrijpelijke wijze besluit scheidsrechter de Vos deze treffer af te keuren voor buitenspel. Hij zegt het zelf gezien te hebben, maar op de foto’s is duidelijk te zien dat hij al naar de middenstip wijst voor een doelpunt. Dit bleek niet het enige incident te zijn deze middag, maar laten we het hierbij laten. Van Bergen blijft wervelen aan de rechterkant. Hij biedt Meuldijk twee enorme mogelijkheden, maar het mocht vanmiddag niet zo zijn voor de spits van DVV. En als je zelf niet scoort dan vraag je om ellende. Vierpolders profiteert wederom van balverlies en na een corrigerende tackle krijgen de gasten een vrije trap op zo’n 40 meter van het doel. Deze verdwijnt tegen de touwen en zo kijkt DVV opnieuw tegen een achterstand aan.

In de tweede helft doet DVV’09 er nog een schepje bovenop. Resultaat hiervan is dat ook de meeste tweede ballen gewonnen worden. De ploeg van John Kleijn domineert en creëert kans op kans. Het is werkelijk waar ongelooflijk dat het uiteindelijk na 90 minuten nog steeds 1-2 staat. In de twaalf minuten blessuretijd die bijgeteld wordt vanwege vermoedelijk nek letsel bij een speler van Vierpolders, maken de bezoekers er in buitenspelpositie nog 1-3 van. De speler maakt het nu gelukkig goed.

Het enige wat DVV’09 zich na deze wedstrijd mag verwijten is dat het niet 5 a 6 keer scoort. Voetballend was het goed vandaag en zeker ook de passie en strijd was aanwezig.