Tom van Dijke wil vooral ‘voetballen’ bij Hontenisse

Voetballen. Dat is wat Tom van Dijke (21) vooral wil doen. Hij speelt al sinds zijn jeugd voor Hontenisse en maakt sinds twee seizoenen vast deel uit van de eerste selectie. Vorig seizoen was hij écht basisspeler bij vierdeklasser. Dit seizoen meestal ook wel, maar is hij niet onomstreden. ‘Ik hoop natuurlijk elke week in de basis te staan, maar ik wil vooral voetballen. Het is aan de trainer om daarin de keuze te maken.’

mzc

 In het begin van het seizoen in de voorbereiding was de technische staf zoekende naar de juiste formatie en dat had voor mij ook gevolgen. De ene wedstrijd startte ik wel, dan weer niet. De laatste reeks wedstrijden was ik echter weer basisspeler en dat hoop ik nu zo lang mogelijk te blijven. Want het draait goed en we boeken mooie resultaten. Dan is het leuk om daar ook in sportieve zin een aandeel in te hebben.”

Bij Hontenisse speelt Van Dijke overigens samen met zijn jongere broer Jules, terwijl zijn vader sinds 2021 deel uitmaakt van de Technische Commissie bij de ambitieuze Oost-Zeeuws-Vlamingen. “Samenspelen met Jules is mooi. Thuis gaat het dan ook in het weekend vrijwel continue over voetbal en Hontenisse. Want ook mijn moeder is voetballiefhebber en als supporter altijd bij de wedstrijden aanwezig. Omdat ik doordeweeks in Breda zit voor studie is het in het weekend dan natuurlijk extra leuk om als gezin veel bij elkaar te zijn en is voetbal een mooie gemeenschappelijke hobby.”

In Breda is de middenvelder begonnen met het afronden van zijn studie Chemische Technologie én alvast bezig met een studie Werktuigbouwkunde. Daarbij traint hij, samen met ploeggenoten Raimy van den Abeele en Stijn de Kock elke dinsdag bij JEKA in Breda en pendelen ze in de weekenden naar Kloosterzande om te trainen en te voetballen. “Mijn weken en weekenden zijn meer dan goed gevuld inderdaad, maar wel allemaal met dingen die ik leuk vind om te doen. Het is fijn om in het voetballen mijn energie kwijt te kunnen. Wanneer je dan op de bank zit, dan is dat toch minder. En in vrije weekenden probeer ik altijd wel met het tweede mee te doen als dat past. Want het gaat mij er vooral om dat ik speel. Liefst bij het eerste en anders bij het tweede elftal.”

Waar het een paar seizoenen geleden even onrustig was bij de club, daar is de rust, balans en vooral de eenheid we teruggekeerd. “De twee teams zijn weer één groep geworden en dat is prettig om onderdeel van uit te maken. We hebben bij Hontenisse maar één doel: kampioen worden! Dat willen we als selectie heel graag en we zijn prima op weg. De technische staf en de spelersgroep hebben een prima klik en gaan ook komend seizoen met elkaar door. De samenwerking tussen eerste en tweede loopt perfect en dat is ook nodig wil je op zondag allemaal goede resultaten kunnen boeken.”

van-acker

Alleen tegen RIA W. liep Hontenisse tot nu toe tegen een nederlaag aan. “Toen waren we beter en verloren we, terwijl tegen Breskens we een off-day hadden maar wel wonnen. Uiteindelijk gaat het erom waar je staat op het eind van de rit en hopelijk staan we dan bovenaan. We willen graag naar die derde klasse toe en daar doen we alles aan. Zelf hoop ik daar zoveel mogelijk mijn bijdrage aan te kunnen leveren. Want kampioen worden of promoveren als basisspeler, dat maakt het feestje dan toch nét even leuker. Al is het nog lang en zullen we elke week alles uit de kast moeten halen, want je krijgt het zonder meer niet cadeau.”

Klik op Hontenisse voor het meest recente artikel van de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SV Baarn fabriek blijft maar groeien

De grootste voetbalvereniging uit Baarn is groen en wit van kleur. Dat is mede te danken aan het feit...

Beesd en Rhelico op weg naar eenwording

VV Beesd en Rhelico sturen aan op een fusie. Eind november ondertekenden de besturen van de verenigingen de intentieovereenkomst...

Vlijmense Boys JO19 is een echte vriendengroep onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen

Onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen speelt de JO19 in de tweede klasse. Het team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.