Timo Kerstens voelt zich steeds meer thuis op zijn nieuwe positie bij RFC

0
296
TIMO-kerstens-rfc

Timo Kerstens schiet dit seizoen vanuit alle hoeken en standen raak namens RFC. De 21-jarige spits voelt zich steeds meer thuis op zijn nieuwe positie en begint meer te leven voor het maken van doelpunten. “Scoren is uiteindelijk je belangrijkste taak als spits.”

Kerstens moest aan het begin van het seizoen een lijstje invullen met persoonlijke doelen. Minstens vijftien keer scoren, schreef hij op. Dat aantal haalde hij al vlak na de jaarwisseling. Kerstens is op schot dit seizoen en draagt daarmee bij aan de uitstekende prestaties van zijn ploeg. “Het gaat heel lekker”, aldus de spits. “Het is fijn om het team te kunnen helpen met mijn goals.”

Kerstens is dit seizoen het eindstation bij het sterk presterende RFC, waar de eerste elftallen van de zaterdagtak en zondagtak zijn samengevoegd. Als jeugdspeler was hij nog een veelbelovende middenvelder en keek hij graag naar spelers als Wesley Sneijder en Andrès Iniesta, sinds dit seizoen staat hij in de punt van de aanval. “Vroeger kon ik enorm genieten van het geven van een steekpass, daar haalde ik mijn voldoening uit. De laatste jaren heb ik echter steeds meer de drive naar voren.”

Doelpunten maken hoort inmiddels tot zijn werk. “Ik zeg vaak voor de wedstrijden tegen mijn vader dat ik er één of twee ga scoren. Dat is uiteindelijk de belangrijkste taak van een spits. Als ik een wedstrijd geen doelpunt maak, dan baal ik echt. Dan vind ik namelijk dat ik mijn taak niet heb volbracht.”

Kerstens begon op vierjarige leeftijd met het meetrainen bij het team van zijn broer, die toen nog bij Good Luck speelde. Nadat die club in 2017 fuseerde met Veerse Boys, speelde de spits bij RFC. Al op vijftienjarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het seniorenvoetbal, waardoor hij inmiddels al zes jaar meeloopt in het eerste team. “Of ik inmiddels tot de ervaren jongens hoor? Dat is een groot woord, maar je merkt dat de hiërarchie in het team de laatste jaren verdwenen is. Toen ik debuteerde, waren de oudere spelers echt de baas. Nu hebben we een jong team en is het niet meer zo dat je moet opkijken naar de oudere jongens. Het leeftijdsverschil tussen de spelers is kleiner geworden.”

De spits is dankzij zijn goals het uithangbord van RFC. Misschien schiet Kerstens zichzelf wel in de kijker van een andere club. “Dit is een bepaald moment, je hoeft niet heel veel verstand van voetbal te hebben om dat door te hebben”, zei SC Heerenveen-doelman Andries Noppert afgelopen winter nog nadat hij verrassend genoeg het doel van het Nederlands elftal verdedigde. Ook Kerstens heeft de interesse van diverse clubs uit de regio gewekt. “Je hoort steeds vaker dat er interesse is. Dat is heel leuk, maar nu houd ik me daar niet mee bezig.”

Promoveren met RFC is dit seizoen het grootste doel. “Uiteindelijk hoop ik ooit in de derde klasse te spelen. Ik ben ervan overtuigd dat we dat met de club aan moeten kunnen. Ik zou het fantastisch vinden om met de club het hoogst haalbare te bereiken. Ik denk dat ik er zelf ook klaar voor ben.”

Klik op RFC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RFC voor meer informatie over de club.