Thomas van der Tak ziet strijd om lijfsbehoud van ZSC’62 als uitdaging

Vorig seizoen wist ZSC’62 ternauwernood het degradatiespook te omzeilen, maar ook dit seizoen is het voor de ploeg uit Scharendijke ‘alle hens aan dek’. De ploeg van Thomas van der Tak zal na de winterstop er alles aan moeten doen om afdeling naar de vierde klasse van het zaterdagvoetbal te voorkomen.

“Dat wordt een fikse expeditie, maar ik zie het vooral als een uitdaging. We hadden vooraf als doel al bepaald dat we voor handhaving zouden gaan, het liefst om minimaal de play-offs te bereiken. Maar als je kijkt naar de resultaten die we tot nu toe hebben behaald, dan zullen we aan de bak moeten. Tot nu toe hebben we ook al een hoop pech gehad, al kan je daar natuurlijk niet alles op afschuiven als je kijkt ook naar de plek waar we vorig jaar zijn geëindigd. We hebben, om probleemloos een seizoen vol te kunnen meestrijden, een erg krappe selectie en als je dan ook nog eens met een flinke lijst aan blessures te maken krijgt….”

Van der Tak (21) trainde op zijn zeventiende al geregeld mee met het eerste elftal bij ZSC’62, terwijl hij in de jeugd uitkwam van FC De Westhoek waarmee ZSC’62 een samenwerking heeft. “Door de corona heeft het allemaal wat langer geduurd, maar inmiddels ben ik wel drie seizoenen een vaste waarde binnen de selectie en ook in het elftal. Ik loop hier toch ook al weer sinds de F’jes rond, dus dat ik wel leuk om op je eigen dorp nu in het eerste elftal wekelijks je wedstrijden te kunnen en mogen spelen.”

De jongeling voelt zich op zijn gemak binnen de spelersgroep, die volgens de jonge verdediger/ middenvelder een prima mix kent van jonge spelers die zijn doorgekomen en een aantal ervaren jongens die al jarenlang in de derde klasse actief zijn. “Ik train graag en probeer dan ook om steeds mezelf te verbeteren. Ik ben zeer zeker niet de beste voetballer, maar moet het hebben van mijn inzet. Dat is op de positie als controlerende middenvelder of back ook iets wat nodig is. Ballen veroveren en mijn directe tegenstander uitschakelen.”

Tussentijds kreeg de ploeg ook te maken met een trainerswisseling, nadat Thomas Mangelaars zichzelf niet langer de juiste man op de juiste plek vond. Hij is nog wel actief om vorm te geven aan het nieuw te schrijven jeugdplan. Hoofdtrainer is nu Edwin Kriens, die in het verleden ook al eerder aan ZSC’62 verbonden was als hoofdtrainer. “Voor mij en ook voor heel veel andere jongens uit de selectie is hij dus geen onbekende, wat het ook wel een stuk makkelijker maakt.”

Gevraagd naar de kansen voor zijn club is Van der Tak helder. “Ik denk zeker dat de nacompetitie er voor ons alsnog in zou moeten zitten, zeker ook omdat er een ploeg of zes aan elkaar gewaagd is. Maar dan zullen wel ons wisselvallig spel moeten ombuigen en een vergelijkbare serie moeten gaan neerzetten zoals we vorig seizoen hadden. Willen we wegkomen uit de directe gevarenzone en stijgen richting nacompetitieplaatsen, is dat pure noodzaak. De overtuiging heb ik wel, want ik denk dat we voldoende kwaliteit in de groep hebben om dat voor elkaar te krijgen. Maar dan moeten bepalende jongens fit zijn of blijven én zou het fijn zijn als het balletje af en toe ook eens in ons voordeel gaat vallen. Als dat gebeurt, dan is er heel veel nog mogelijk in deze klasse.”

Klik op ZSC’62 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op ZSC’62 voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.