Thijs Rentier en Duiveland ook in nieuwe seizoen vierdeklasser

0
459
Thijs Rentier-SV Duiveland

Door het overnemen van de eerste periode van kampioen Wolfaartsdijk mocht Duiveland even hopen op een snelle terugkeer naar de derde klasse. Daaruit degradeerde de ploeg van reserve-aanvoerder Thijs Rentier (29) vorig jaar nog. Door een 8-1 nederlaag in de tweede ronde tegen RFC speelt de verdediger met zijn club ook komend seizoen in de vierde klasse.

“Je hoopt er natuurlijk altijd op dat je kunt terugkeren, maar gaandeweg het seizoen was al snel duidelijk dat Wolfaartsdijk de allersterkste was. En ook in de nacompetitie konden we geen aanspraak maken op meer. Dus dan rest niets anders dan nu even op te laden en in het nieuwe seizoen weer te gaan proberen om promotie te bewerkstellingen, want meestrijden om de prijzen zijn we vind ik met deze selectie wel min of meer verplicht.”

Een euvel wat volgens Rentier de ploeg het afgelopen heeft opgebroken, dat is het gemis van scorend vermogen. “In het verleden was dat juist één van de kwaliteiten waarom Duiveland bekend stond. Scorende spitsen hebben en dan ben je altijd al een heel eind op de goede weg als het gaat om het boeken van resultaten en een hoge eindklassering. Vorig jaar is Ronald Zwager onder andere gestopt en dit seizoen was aanvaller Jordi Wesdorp drie maanden geblesseerd. Dat gemis bleek niet of nauwelijks op vangen voor ons.”

Terugzakken naar de vierde klasse en dan van daaruit weer gaan bouwen aan een nieuwe ploeg die op termijn weer de stap omhoog zou kunnen maken. “Met de versterkte promotie/degradatieregeling was voor ons deze vierde klasse een prima niveau om spelers door te ontwikkelen. Vorig jaar hadden we dertig punten en verloren we uiteindelijk de finale van de nacompetitie en degradeerden we. Nu speelden we een heel jaar bovenin mee en dat is toch een andere gevoel voor iedereen. Waar we vorig jaar veel te verliezen hadden in de nacompetitie en ook degradeerden, daar hadden we nu alleen maar promotie te winnen. En is het niets meer dan jammer dat het niet is gelukt.”

Rentier begon bij SKNWK, ging naar JVOZ, speelde met Duiveland nog tweede klasse en ook nog een jaar hoofdklasse bij v.v. Goes. In het dagelijks leven is hij sportpsycholoog en werkt onder meer deeltijds bij ADO Den Haag. Aan voetbalervaring en mentale weerbaarheid heeft hij dus geen gebrek.

‘Klopt maar dat helpt toch ook niet bij  blessures, wisselvalligheid en onnodig gemorste punten tegen laag geklasseerde teams. Dat is in een notendop wel het verhaal van dit seizoen. Ook onze aanvoerder Robert de Bruijne is al sinds januari geblesseerd. Dat voel je. We voetballen vaak vrij aardig maar de beuk erin gooien en duelkracht missen we vaak nog al hebben die jonge gasten dat wel aardig opgepakt. Maar het gemis aan wat extra ervaren krachten én doelpunten dat liet zich voelen. Zeker in een vierde klasse waar het veelal ook fysiek is. Komend seizoen gaan we er opnieuw voor en wie weet lukt het dan wel.”

Klik op SV Duiveland voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SV Duiveland voor meer informatie over de club.