ASH vestigt de blik vol op de toekomst

0
485
ASH Toekomst

In de nagalm van het 75-jarig jubileum, dat ASH vorig jaar vierde, is de voetbalclub uit Hellouw druk bezig om de blik volledig op de toekomst te richten. De vereniging spant zich niet alleen op sportief en maatschappelijk vlak in, maar draagt ook een steentje bij aan het creëren van een dorpshart in het eigen dorp.

HELLOUW – Niet alleen door de prestaties van de hoofdmacht is er reuring binnen ASH nadat de club vorig jaar het 75-jarig jubileum luister bijzette. Ook buiten de schijnwerpers van het sportieve succes wordt keihard gewerkt aan de toekomst van de club. Onlangs lanceerde ASH de terugkeer van de ‘club van 50’, die de komende tijd nieuw leven ingeblazen wordt. Nieuwe leden van die club mogen deelnemen aan de discussie over hoe dat geld verdeeld moet gaan worden. Bovendien weten deelnemers aan de ‘club van 50’ zich verzekerd van een VIP-behandeling bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Voort lanceerde ASH in de maand maart ‘ASH in Beweging’, een activiteit waarin het draait om seniorengymnastiek die mede mogelijk wordt gemaakt door de subsidie van de gemeente West Betuwe en op voetbalgebied was er de hernieuwde lancering van het peuter- en kleutervoetbal.

Daar houdt de betekenis voor ASH op maatschappelijk gebied echter niet op. De club heeft zich met meerdere verenigingen aangesloten bij de toekomstplannen die voor het dorp Hellouw bestaan. Inwoners hebben aangegeven een kloppend hart in het dorp te missen en willen een dorpsplein waar men elkaar kan ontmoeten. Ook meer activiteiten voor jong en oud staan op het verlanglijstje. De provincie Gelderland ondersteunt de plannen en stelt een bedrag van 100.000 euro beschikbaar, een bedrag dat voortkomt uit de Dorpendeal van de provincie. Op 14 maart (zie foto) ondertekenden de verenigingen van Hellouw, gedeputeerde Peter van ’t Hoog en wethouder Jacoline Hartman de overeenkomst van de Dorpendeal. Hartman verving daarbij haar collega Rutger van Stappershoef verving. ,,Met deze Dorpendeal maken we Hellouw nog leesbaarder en aantrekkelijker. En het is een stok achter de deur om de dromen van het dorp in daden om te zetten.’’ 

Klik op ASH voor de laatste artikelen over de club.
Klik op ASH voor meer informatie over de club.