Terecht verlies voor Pelikaan tegen EBOH

Een topper in de tweede klasse tussen Pelikaan en EBOH. Zaterdag speelden de twee ploegen tegen elkaar. Een wedstrijd tegen een directe concurrent dus.

In de uitwedstrijd tegen Roda Boys Bommelerwaard stond Pelikaan binnen 1 minuut met 1-0 achter en hetzelfde gebeurde zaterdag tegen het Dordtse EBOH. Door het slap rondspelen van de bal achterin en het goede storen van EBOH leidde dat tot balverlies en stond de uitploeg opnieuw binnen 1 minuut met 1-0 achter. Twee minuten na die goal kreeg EBOH nog een tweetal mogelijkheden maar dat leverde niets op.

Na 36 minuten viel toch de 2-0. Opnieuw was balverlies de oorzaak en daardoor kon EBOH een steekpass geven door de verdediging van Pelikaan. Alleen voor de keeper maakte de Dordtse aanvaller geen fout. De enige kans van Pelikaan was in de blessuretijd van de eerste helft. Dat gebeurde vanuit een corner. Jesper Nossent nam deze corner, Erwin van Dis kopte bij de tweede paal terug op Jordy van Buren die gehinderd door een tegenstander en net over kopte. Zelden speelde Pelikaan zo zwakke eerste helft. Maar ook zelden speelt Pelikaan twee gelijke helften dus de tweede helft zou beter moeten zijn.

En de tweede helft was ook beter. Al duurde het 20 minuten voordat de ploeg uit Zwijndrecht voor voren durfde te voetballen. Het was Adilson Dias de Barros die een moedige poging waagde, maar zijn schot ging recht op de keeper af. Ongeveer acht minuten daarna kreeg EBOH nog een kans op 3-0 maar de bal ging net naast. Tot aan het eindsignaal kreeg Pelikaan nog een aantal mogelijkheden, eerst Ruben de Raad met een schot. Daarna Jesper Nossent met een poging die over ging. Maar de grootste kans kreeg de ingevallen Mitchell Kroos die alleen voor de keeper naast schoot. Het bleef 2-0.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.