Terecht verlies voor Pelikaan tegen EBOH

Een topper in de tweede klasse tussen Pelikaan en EBOH. Zaterdag speelden de twee ploegen tegen elkaar. Een wedstrijd tegen een directe concurrent dus.

In de uitwedstrijd tegen Roda Boys Bommelerwaard stond Pelikaan binnen 1 minuut met 1-0 achter en hetzelfde gebeurde zaterdag tegen het Dordtse EBOH. Door het slap rondspelen van de bal achterin en het goede storen van EBOH leidde dat tot balverlies en stond de uitploeg opnieuw binnen 1 minuut met 1-0 achter. Twee minuten na die goal kreeg EBOH nog een tweetal mogelijkheden maar dat leverde niets op.

Na 36 minuten viel toch de 2-0. Opnieuw was balverlies de oorzaak en daardoor kon EBOH een steekpass geven door de verdediging van Pelikaan. Alleen voor de keeper maakte de Dordtse aanvaller geen fout. De enige kans van Pelikaan was in de blessuretijd van de eerste helft. Dat gebeurde vanuit een corner. Jesper Nossent nam deze corner, Erwin van Dis kopte bij de tweede paal terug op Jordy van Buren die gehinderd door een tegenstander en net over kopte. Zelden speelde Pelikaan zo zwakke eerste helft. Maar ook zelden speelt Pelikaan twee gelijke helften dus de tweede helft zou beter moeten zijn.

En de tweede helft was ook beter. Al duurde het 20 minuten voordat de ploeg uit Zwijndrecht voor voren durfde te voetballen. Het was Adilson Dias de Barros die een moedige poging waagde, maar zijn schot ging recht op de keeper af. Ongeveer acht minuten daarna kreeg EBOH nog een kans op 3-0 maar de bal ging net naast. Tot aan het eindsignaal kreeg Pelikaan nog een aantal mogelijkheden, eerst Ruben de Raad met een schot. Daarna Jesper Nossent met een poging die over ging. Maar de grootste kans kreeg de ingevallen Mitchell Kroos die alleen voor de keeper naast schoot. Het bleef 2-0.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.