Teleurstelling na het verlies tegen Silvolde

0
164

De teleurstelling was inderdaad zichtbaar groot. En na afloop, tijdens de traditionele nabeschouwingen en de daarbij behorende analyses, was het meest gebruikte woord ‘als’. Wat ‘als’ Mike en Marvin niet geblesseerd waren afgehaakt. Wat ‘als’ in de beginfase wel was gescoord. Wat ‘als’ de lob van Benji niet van de lijn was gehaald. Wat ‘als’ de penalty was benut. Maar de feiten waren keihard. Silvolde wist 2 keer te scoren en SJC zag  geen kans het net te vinden. En daarmee moesten de SJCers het doen. En na de 2-0 nederlaag is  beslist niet alles verloren. SJC staat nog steeds aan kop van de ranglijst. En met de laatste 7 wedstrijden nog te gaan hebben de spelers het daarom nog in eigen hand. Eerder dit seizoen stelde trainer Polak dat hij pas aan een kampioenschap wilde gaan denken wanneer SJC met nog 6 wedstrijden te gaan nog steeds de koppositie zou innemen. Dat komt wel steeds dichterbij maar geeft nauwelijks garanties.

De wedstrijd tegen Silvolde was voor veel supporters zo belangrijk, dat zij een langdurige rit naar het oosten van het land wel voor lief wilde nemen. En ook de supporters van Silvolde wisten het belang van deze wedstrijd op de juiste waarde te schatten.

De sfeer rondom het veld was dan ook direct zoals die bij zo’n belangrijke wedstrijd hoort te zijn. En SJC begon goed. Met direct druk naar voren werd Silvolde in de houdgreep genomen.

De afvallende ballen werden opgeraapt en de duels  werden vaak gewonnen. Silvolde leek even afgebluft. Onnodig balverlies leverde echter na 20 minuten de zo gevreesde tegenaanval op die ook nog een succesvol werd afgerond: 1-0.

En dit doelpunt had grote gevolgen. Ineens was SJC niet meer dominant en duels werden vaker verloren. En Silvolde ging het spel spelen wat de analisten vooraf al op de beschikbare beelden hadden waargenomen. En die als zeer gevaarlijk werden geclassificeerd. En toen sloeg het noodlot ook nog eens toe. Eerst moest Mike, en even later ook nog Marvin, geblesseerd afhaken. Jeroen en Raymond  vulden de open gevallen plaatsen ruim voldoende in. Maar het niveau van de eerste 20 minuten werd niet meer gehaald.

Kansjes kwamen er spaarzaam en vooral Rick van Dijk had daarbij geen mazzel. Na rust kon SJC opnieuw op jacht gaan naar de gelijkmaker. Maar inmiddels was Silvolde met veel overtuiging uit de kleedkamer gekomen. De wedstrijd ging dan ook gelijk op met mogelijkheden en gevaarlijke uitvallen over en weer. In de 70e minuut viel eigenlijk de genadeklap toen Silvolde opnieuw wist te scoren: 2-0.

Met  David als extra stormram  kwam SJC een paar keer dicht bij een treffer. Maar deze keer ging het allemaal niet naar wens.

Even leek, met een vrije trap van Juriaan, de aansluitingstreffer in de maak. En een inzet van David Verweij ging even later juist langs de verkeerde kant van de paal. En ook andere kleine mogelijkheden leverden niets op. Een gedegen scoringskans werd SJC ontnomen toen Jeroen Dedel de verdediger achter zich liet en hij onderuit werd gehaald. Toch kreeg SJC even later wel een beloning toen een penalty werd toegewezen. Maar Jordy zag zijn schot door de doelman met de voet gekeerd. Toen bleek dat de wedstrijd was gespeeld. En bleven de supporters zich afvragen wat er gebeurt zou zijn ‘als’….

De realiteit is dat SJC nog steeds de ranglijst aanvoert, dat er nog 7 wedstrijden zijn met moeilijk te overwinnen tegenstanders en dat voorlopig aanstaande zondag Purmersteijn de eerst volgende horde is die moet worden genomen. En de kansen zijn er natuurlijk nog steeds. Want met ‘strijd vriendschap en passie’ heeft  SJC al eerder bewezen een niet te onderschatte tegenstander te zijn, die al diverse horden heeft weten te nemen.