SC Emma roept de nieuwe gemeenteraad op om vragen te stellen.

0
75

© Tekst: Bestuur SC Emma

SC Emma heeft met ontsteltenis kennis genomen van het persbericht waarin in de ontwikkelingen worden geschetst op het Sportpark Krommedijk. OMC heeft nu slechts 160 spelende leden. Volgens het beleid van de gemeente is een amateurvereniging slechts levensvatbaar als het minstens 500 leden heeft.

De gemeente stelt nu, bij monde van de demissionaire wethouder Reynvaan dat de verhuizing van OMC naar het jeugdhonk van FC Dordt en de aanleg van een kunstgrasveld wordt betaald door de gemeente. Maar OMC is volgens de eigen criteria van de gemeente niet levensvatbaar. Daarnaast hebben diverse spelende leden van OMC al toegezegd niet mee te gaan naar de Krommedijk. Het lijkt er op dat de enige die echt belang heeft bij dit plan de FC Dordt is. FC Dordt krijgt op kosten van de gemeente een verbouwd jeugdhonk en een kunstgrasveld.

SC Emma heeft ernstig behoefte aan een kunstgrasveld, maar krijgt van de gemeente te horen dat er geen geld is. Maar er is blijkbaar wel geld voor een kunstgrasveld voor OMC die meer dan de helft kleiner is dan SC Emma en niet levensvatbaar is. SC Emma roept de nieuwe gemeenteraad op om vragen te stellen aan de wethouder en te voorkomen dat er gemeenschapsgeld wordt verspilt.