SC Emma roept de nieuwe gemeenteraad op om vragen te stellen.

© Tekst: Bestuur SC Emma

SC Emma heeft met ontsteltenis kennis genomen van het persbericht waarin in de ontwikkelingen worden geschetst op het Sportpark Krommedijk. OMC heeft nu slechts 160 spelende leden. Volgens het beleid van de gemeente is een amateurvereniging slechts levensvatbaar als het minstens 500 leden heeft.

De gemeente stelt nu, bij monde van de demissionaire wethouder Reynvaan dat de verhuizing van OMC naar het jeugdhonk van FC Dordt en de aanleg van een kunstgrasveld wordt betaald door de gemeente. Maar OMC is volgens de eigen criteria van de gemeente niet levensvatbaar. Daarnaast hebben diverse spelende leden van OMC al toegezegd niet mee te gaan naar de Krommedijk. Het lijkt er op dat de enige die echt belang heeft bij dit plan de FC Dordt is. FC Dordt krijgt op kosten van de gemeente een verbouwd jeugdhonk en een kunstgrasveld.

SC Emma heeft ernstig behoefte aan een kunstgrasveld, maar krijgt van de gemeente te horen dat er geen geld is. Maar er is blijkbaar wel geld voor een kunstgrasveld voor OMC die meer dan de helft kleiner is dan SC Emma en niet levensvatbaar is. SC Emma roept de nieuwe gemeenteraad op om vragen te stellen aan de wethouder en te voorkomen dat er gemeenschapsgeld wordt verspilt.

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Ilyas Oulad-Ali doet stapje terug bij sv Heinenoord

Ilyas Oulad-Ali heeft een mooi carrière gehad op hoog amateurniveau, maar doet een stapje terug bij sv Heinenoord. De...

Rick Ouwerling van Zinkwegse Boys gaat voor UEFA C diploma

De 24-jarige Rick Ouwerling was de afgelopen twee jaar de coach van de O19-1. Dit jaar is hij de...

In gesprek met Jeffrey Verkerk van SC Feyenoord

Vandaag spreken we met Jeffrey Verkerk, de 29-jarige keeper van SC Feyenoord. Jeffrey Verkerk heeft vroeger bij BVO’s gekeept...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.