Talentvolle Kevin d’Haens pakt zijn kans bij Graauw

0
156
d'Haens VV Graauw

GRAAUW – Hij was dit seizoen onder andere als invaller beslissend in de derby tegen SDO’63, maar inmiddels heeft Kevin d’Haens een basisplaats weten te veroverend bij v.v. Graauw. Waar hij vorig seizoen nog uitkwam in de JO19 van de vierdeklasser, is de middenvelder één van de weinigen die met succes de stap naar het eerste elftal heeft gemaakt.

“Vorig seizoen heb ik ook wel al wat wedstrijden meegedaan en minuten gemaakt, maar toen speelde ik nog bij de JO19. Wel trainden we toen ook al mee met het eerste elftal, dat maakte de overstap naar de senioren voor mij nu net een stukje eenvoudiger. Een hoop jongens zijn vanuit de jeugd naar het tweede elftal gegaan, een aantal is gestopt en onder andere ikzelf ben bij het eerste aangesloten en dat bevalt prima. Maar dat is ook logisch als je wekelijks nu speelminuten maakt.”

Mede vanwege de basisplaats kijkt d’Haens met een positieve blik naar zijn eigen seizoen, waar het seizoen van het elftal er verre eentje is om juichend over te verhalen. “Nee, het loopt gewoon niet en dat is best balen. We hebben nog niet heel vaak ook met dezelfde elf jongens kunnen spelen. Veel blessures, afwezigen en als dan de vorm er ook niet altijd is, dan wordt het lastig in deze klasse. Dat wisten we vooraf wel, maar als je dan diep in het rechterrijtje bivakkeert is dat toch teleurstellend.”

Waar in het verleden Graauw vooral bekend stond om hun felheid en vechtersmentaliteit, daar zijn dat in de ogen van de 19-jarige middenvelder juist nu de elementen die niet altijd zijn terug te zien tijdens wedstrijden. “Nee, dat is soms echt onverklaarbaar. We beginnen dan te slap en te tam, waardoor je vaak in het begin al achter de feiten aanloopt. En dan kost dat vaak extra energie met blessures en soms ook onnodige kaarten tot gevolg. Dat is doodzonde, want in sommige wedstrijden denk ik dat het helemaal niet nodig was geweest. En dan reken ik dat ook mezelf aan, want je gaat er dan ook zelf in mee en dat is best balen.”

Het doel voor de Graauwenaren was om dit seizoen te proberen aan te haken bij de middenmoot en in de buurt te komen van de veilige plekken. “Maar dat heeft er helaas nooit echt ingezeten. Zolang er kansen zijn blijven we erin geloven om de nacompetitie te halen, maar elke week dat je niet wint wordt dat lastiger. Wat er volgend seizoen dan gaat gebeuren is afwachten, voorlopig gaan we er alles aan doen om deze competitie zo positief mogelijk af te sluiten.”

Klik op VV Graauw voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Graauw voor meer informatie over de club.