Talent Christiaan Leeuwis koestert speeltijd in hoofdmacht VVAC

VVAC moet het voornamelijk hebben van talentvolle spelers uit eigen opleiding. Er komt er weer een aan. Christiaan Leeuwis is pas zeventien en het kan voor hem wel eens het seizoen van de doorbraak worden.

OTTOLAND
Christiaan Leeuwis was zestien jaar toen hij vorig seizoen uit tegen Dilettant twintig minuten mocht invallen bij het eerste elftal. Hij speelde zijn wedstrijden voor JO19, maar werd vervolgens door trainer Maarten de Bruijne gevraagd bij het eerste in de dug-out plaats te nemen. ,,Ik heb met invalbeurten ook nog eens twee keer gescoord”, aldus de veelal op ‘tien’ geposteerde Leeuwis. Hij woont in Wijngaarden, waar jonge voetballers en voetbalsters over het algemeen voor VVAC kiezen en niet voor het veel ‘stadsere’ Sliedrecht.

VVAC is een opleidingsclub. Ook vanuit de teams waarvan Leeuwis onderdeel was, zijn al spelers naar Feyenoord en FC Dordrecht gegaan. ,,Ik maakte steeds deel uit van een goede lichting. Wij werden regelmatig kampioen en speelden zelfs in de hoofdklasse”, aldus de eerstejaars hbo-student Ondernemerschap & Retailmanagement (ORM) aan de Avans Hogeschool in Breda.

Handhaving
De komst van Sleeuwijker Maarten de Bruijne als trainer, viel goed bij de jonge talenten. ,,Het is niet alleen een aardige man, maar zeker ook een goede trainer.” Christiaan Leeuwis maakt vanaf augustus van dit jaar definitief deel uit van de selectie van De Bruijne. ,,Of ik ga spelen is uiteraard aan de trainer, maar ik hoop het wel.” Kijkend naar de nieuwe competitie-indeling ziet Christiaan Leeuwis dat het er voor VVAC bepaald niet gemakkelijker op zal worden. ,,Vorig seizoen zijn wij keurig als zesde geëindigd. Nu, met clubs als Arkel en Drechtstreek erbij, is de derde klasse weer wat sterker geworden. Desondanks moeten wij redelijk mee kunnen komen en zeker voor handhaving gaan.”

VVAC, dat net de festiviteiten rond het 60-jarig bestaan achter de rug heeft, bereidt zich voor op de openingswedstrijd van het seizoen uit bij De Alblas, de ploeg die vorig seizoen lang aan de titel dacht, maar in de laatste fase afhaakte. ,,Dat wordt een van de ploegen die weer voor de titel zal gaan. Zij hebben de ervaren verdediger Bryan Jongeneel erbij, die eerder voor FC Dordrecht, Kozakken Boys en SteDoCo uitkwam. Wij hebben vorig seizoen tegen hen gelijkgespeeld en dat was een van de redenen waardoor zij bij Alblasserdam verder achteropraakten. Die willen tegen ons wel wat goed maken.”

De Bruijne kijkt terug op een prima voorbereiding. ,,Wij spelen met een goede spelopvatting en conditioneel zit het ook goed. Puntje van aandacht is wel dat wij door het missen van kansen weinig wedstrijden konden winnen.” De Sleeuwijker maakt zich geen zorgen. ,,Wij spelen echt beter dan vorig jaar rond deze tijd. Die jonge gasten, waar Christiaan het beste voorbeeld van is, ontwikkelen zich goed. Een van de andere talenten, Luuk van Genderen, sluit pas na de winterstop aan. Hij verblijft tot die tijd in Barcelona. De komst van de ervaren spits Marck de Heer, die de overstap van buurman Peursum maakt, is een welkome aanvulling. Net als Wilco Slob, die is teruggekeerd.”

Wij wensen Christiaan Leeuwis veel succes dit seizoen!

Klik op VVAC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VVAC voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

7-tegen-7 onder leiding van Kees en Arie Schalk bij FC Lisse al jaren topmodel

Lisse draait al jaren met succes een interne 7-tegen-7 competitie. Tien teams spelen op regelmatige basis met dik plezier...

Remco Hartland is van de oplossingen als scheidsrechter coördinator bij SV Hillegom

Zorgen dat er bij elke wedstrijd een scheidsrechter staat: Remco Hartland heeft bij SV Hillegom niet de makkelijkste en...

Jaap van Duijn fluit nog altijd zijn wedstrijden bij VV Katwijk

Hij is al meervoudig opa en gepensioneerd, maar Jaap van Duijn (70) fluit nog elke zaterdagmorgen zijn wedstrijdje als...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.