Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

0
759

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den Uijl in de hoofdmacht 11 seizoenen gespeeld. Nu begint de 36-jarige aan zijn tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB.

Glenn den Uijl is 36 jaar en geboren in Rotterdam. “Ik ben opgegroeid in Spijkenisse en ben momenteel woonachtig in Nootdorp. Gelukkig getrouwd met mijn vrouw Tamara en vader van twee dochters (Jaylinn en Dani) en zoon Nio.”

Carrière
Den Uijl heeft pas sinds twee jaar een punt achter zijn spelerscarrière gezet, maar heeft veel ervaring op kunnen doen. “Op vierjarige leeftijd ben ik begonnen met voetballen bij VV Spijkenisse. Op jonge leeftijd was ik naar Feyenoord overgestapt en heb daar tien jaar gespeeld. Uiteindelijk maakte ik de overstap op vijftienjarige leeftijd naar sc Heerenveen waar ik een driejarig contract mocht tekenen. Hier heb ik tot mijn achttiende gespeeld. In mijn periode bij sc Heerenveen heb ik ook voor Oranje mogen spelen. Zo heb ik gespeeld voor de O14 t/m de O19. Helaas raakte ik zwaar geblesseerd aan mijn schouder op achtienjarige leeftijd, waar ik ook twee keer aan geopereerd ben. Op mijn negentiende heb ik uiteindelijk nog één seizoen gespeeld bij Excelsior Rotterdam.”

Na Excelsior Rotterdam had den Uijl afscheid genomen van het jeugdvoetbal. “Ik had na Excelsior Rotterdam bij SHO, vv Papendrecht en PFC Geervliet gespeeld. Uiteindelijk heb ik een punt achter mijn spelerscarrière gezet na elf seizoenen te hebben gespeeld bij TOGB.”

Mooiste periode in jeugd
Op vijftienjarige leeftijd vertrok de oud-speler bij zijn ouders om bij sc Heerenveen zijn droom achterna te gaan. “Hier kijk ik altijd op terug. Dit heeft mij op jonge leeftijd heel zelfstandig gemaakt en het was dan ook de mooiste periode in mijn jeugd. Wij hadden een gouden lichting met spelers als Lasse Schöne, Joey van den Berg, Geert Arend Roorda en Reza Ghoochannejad. In die tijd wonnen we ook echt alles! We werden kampioen van Nederland, wonnen de Amstelcup en Supercup. Ik heb hier dan ook veel herinneringen maar ook vrienden aan overgehouden.”

Prestaties
In zijn spelerscarrière heeft de assistent-trainer heel wat prestaties bereikt. “Wat zeker een prestatie voor mij is, is dat ik interlands speelde met de jeugdelftallen van Oranje. Een super ervaring en niet voor iedereen natuurlijk weggelegd! Andere prestaties zijn de kampioenschappen in de B1 en A1 bij sc Heerenveen, in de Johan Cruijf ArenA tegen Ajax de Supercup beker winnen en de nationale beker winnen. Naast de bekers ben ik nog tweede geworden samen met vv Papendrecht in de tweede divisie (toenmalig de hoofdklasse B) en kampioen geworden samen met TOGB in de tweede en eerste klasse. tot slot was ik als assistent-trainer samen met TOGB ook kampioen geworden in de hoofdklasse A.”

Persoonlijk doel
Momenteel is den Uijl actief als assistent-trainer van de club waar hij zelf jaren gevoetbald heeft, maar ziet dit zeker niet als eindstation. “Ik ben in het bezit van de UEFA C diploma en ga volgend seizoen beginnen met mijn UEFA B cursus. Wij hebben een staf (Mark Schuur, Roland Bergkamp en Pim Doesburg Jr.) waar ik nauw mee samenwerk en veel van kan leren. Mijn doelstelling is me ontwikkelen als trainer om binnen een aantal jaar op mijn eigen benen te staan als hoofdtrainer bij een seniorenteam.”

Huidig seizoen
TOGB 1 speelt nu in de derde divisie en staat netjes op de vierde plek als promovendus. “Wij proberen als staf het maximale uit de groep te halen. In een aantal jaar tijd zijn we van de tweede klasse naar de derde divisie gepromoveerd. De uitdaging ligt om iedere week dit niveau aan te tikken. Zelf ben ik meer op de club dan thuis en ik probeer elke week een bijdrage te leveren aan de club.”

Wij wensen Glenn den Uijl veel succes dit seizoen!

Klik op TOGB voor de laatste artikelen over de club.
Klik op TOGB voor meer informatie over de club. 

Bron Foto: TOGB (Ron.fruining@me.com)