SVZW 10 gaat voor het kampioenschap

Dit is SVZW 10, een vriendenteam van de Zwaluwen uit Wierden. Sinds 2017 voetballen ze gezamenlijk in de senioren van SVZW en staat het voetbalteam bekend als een hechte vriendengroep!

Mooie mix van spelers
Gedurende de jaren is het team elk jaar zowel in de breedte als in kwaliteit iets sterker geworden. “Gestaag groeien we door richting ons gezamenlijke doel; het kampioenschap! We hebben een mooie mix van spelers tussen de 22 en 24 jaar en spelers die selectie hebben gevoetbald en jongens waarvan het lijkt alsof ze voor het eerst tegen een bal trappen.”

Hechte vriendengroep
De mannen maken vaak ook andere plannen naast het voetballen op het veld. “Wat ons team uniek maakt is dat we naast een voetbalteam ook een hechte vriendengroep zijn. Dit blijkt voornamelijk uit onze teamweekenden. Jaarlijks trekken we er met minimaal 15 man op uit om vooral onze Oosterburen een weekend lang te teisteren met enorm veel alcoholgebruik, gelach en een gezonde dosis geauwehoer.”

Speciale spelers
Het team speelt met het motto ‘je moet de bodem hebben geraakt om de top te bereiken’ en bestaat uit veel verschillende speciale spelers! “Waar moeten we beginnen? Eigenlijk bestaat ons team voornamelijk uit bijzondere figuren. Zo hebben we één van de slechtste voetballers die ooit de voetbalschoenen heeft gedragen in onze gelederen, maar ook zulke wazige figuren die zich afvragen wat ‘tijd’ is. Ook zijn er spelers die vlak voor de wedstrijd vragen of iemand een banaantje voor hem wil meenemen, terwijl hij een minuut van de supermarkt woont. Een koning van de derde helft hebben we eigenlijk niet, in tegenstelling tot de eerste en tweede, staat iedereen zijn mannetje wél in de derde helft.”

Hoogtepunten
De mannen spelen al een aantal jaar met elkaar en hebben zeker samen wat hoogtepunten beleefd. “Naast onze grandioze teamweekenden was het seizoen 2019/2020 een absoluut hoogtepunt voor ons als team. We leken onbedreigd op weg naar het kampioenschap toen Corona roet in het eten gooide en deze droom in duizend stukjes deed spatten. Het dieptepunt van ons als voetbalteam moet eigenlijk nog geboren worden. Elke maandag en woensdag staan we met veel plezier op het veld om ons voor te bereiden op de wedstrijd van zaterdag. Ook op zaterdag zijn we 90 minuten volle bak fanatiek en strijden we voor elke meter. Na afloop vind je ons altijd in de kantine van de Zwaluwen en hebben we veelal het hoogste woord.” 

Mooiste wedstrijd tot nu toe
De mooiste wedstrijd wordt ook door het team uitgelicht. “Dat is ongetwijfeld de topper tegen Juventa ’12 4 in het seizoen 2019/2020. Wij stonden op plek 2 en Juventa kwam als koploper naar SVZW 10 toe. In een zenuwslopende partij, waarin we al twee keer een voorsprong uit handen hadden gegeven leek het uiteindelijk af te stevenen op een 2-2 gelijkspel. Een resultaat waarmee Juventa koploper bleef en heel dicht bij de titel was. Totdat in de allerlaatste seconde Stefan Borkent een afgemeten voorzet van Jop Tilmans kon binnenkoppen. 3-2 voor de Zwaluwen! Een waar volksfeest barste los want de titel was zo goed als binnen. Helaas weet elke amateurvoetballer hoe dit seizoen eindigde..”

Voor het kampioenschap
De ploeg heeft maar één doel voor ogen dit seizoen en dat is het kampioenschap. “We willen kampioen worden. Opnieuw is ons team kwalitatief sterker geworden. De beker wordt veelal gebruikt als opwarmperiode maar mocht er de eerste drie wedstrijden gewonnen worden dan zullen we uiteraard ook vol voor de dubbel gaan dit seizoen!”

In het zonnetje
“Graag een speciale vermelding voor onze team mascotte Patrick Jansen. Al jarenlang maakt Patrick al onze corvee-, rij- en bierschema’s. Patrick heeft een speciale rol binnen ons team en wanneer we hem nodig hebben, is hij er altijd. Een echte clubman met een écht Zwaluwen 10 hart.” 

Wij wensen SVZW 10 veel succes dit seizoen!

Klik op SVZW voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SVZW voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.