SVW heeft weer volwaardig meidenteam

0
135

SVW richt zich steeds meer op. Met de komst van het duo Tutu N’dona en Johnny Wijnbelt als technisch verantwoordelijken bij het eerste elftal, lijkt dat team zich verder te ontwikkelen. Ook het beleid bij de jeugd krijgt steeds meer vorm. Wij belichten het team met meiden onder dertien jaar.

GORINCHEM – Rean van der Schoot is jeugdtrainer bij SVW. Samen met een groep enthousiaste trainers is in 2015 een jeugdbeleidsplan uitgerold, gevolgd door het volgen van een trainerscursus door een aantal trainers. ,,Wij werken volgens het model positief coachen en hebben een spelersvolgsysteem opgesteld. Omdat wij dat nu een aantal jaren volhouden, groeit SVW vooral met de jeugd enorm in aantallen maar ook qua niveau. Een voorbeeld: er is een enorme instroom van zesjarigen. Daar lopen onze trainers nu met ruim twintig van die kids. Geweldig om te zien. Ons succes wordt van mond-tot-mond doorgegeven zodat uit de hele stad leden zich aanmelden. Wij doen kennelijk iets goed.”

MEIDEN ONDER DERTIEN
Toen wij in het voorjaar aan de gang gingen met het samenstellen van de nieuwe teams werd duidelijk dat wij opeens over veel meiden van dertien jaar en net iets jonger beschikken. Besloten is hen samen te voegen in één team en zo heeft SVW voor het eerst in 25 jaar weer eens een volwaardig meidenteam in competitie. Het gaat op dit moment over elf meisjes die in een competitie van acht-tegen-acht gaan uitkomen. Deze lijn gaan wij hopelijk doortrekken en wie weet wat zich nog meer aandient. Het voordeel is dat de groep die wij nu hebben samengesteld, nog jaren met elkaar door kan. De KNVB gaat met meidenteams overigens wat soepeler om wat betreft afwijkende dispensatieregels. De meiden gaan twee keer per week trainen. Er komt een goede begeleiding op. Joe Bos (ex-GJS, red.) zit daar als leidster bovenop. De intentie is elkaar beter te maken waarbij de sfeer en het plezier heel belangrijk zijn.” De meiden gaan straks naar een heel veld en ook daar moeten zij op voorbereid worden. ,,Het voetballen met elf meiden in een team, volgend seizoen, vereist weer andere vaardigheden.” SVW heeft met name achter dit team een grote sponsorgroep zitten. Het ontbreekt de meiden aan niets. Kleding, tassen en trainers, alles is geregeld. Straks begint de bekercompetitie en kunnen zij er tegenaan met tegenstanders als SteDoCo, GJS en Unitas.

Bij SVW weet men dat het meiden- en vrouwenvoetbal een boost krijgt. Via Facebook deed de club een oproep aan meiden om zich te melden en meteen was de interesse aanwezig. Inmiddels is aan de onderkant, bij de 7-jarigen, ook al een meidenteam samengesteld. Van der Schoot: ,,Ik weet echt niet waar dit gaat eindigen. Het zou zomaar kunnen dat de komende weken zich weer een aantal meiden meldt. Zij zijn net als alle voetballers en voetbalsters hartstikke welkom bij SVW. Nadat wij vier jaar geleden aan de hand van een nieuw jeugdplan zijn gaan werken, maakten wij seizoenen mee dat er zomaar twintig tot dertig kinderen zich bij de club meldden.”