Sven Wisse wil het maximale eruit halen

0
131

Zaterdag-derdeklasser VCK heeft een wisselvallig seizoen achter de rug. Waar de club uit Koudekerke voor de winterstop om de bovenste plaatsen aan het spelen was, zakte de ploeg na de winterstop terug en eindigde VCK op een teleurstellende zesde plaats. Sterkhouder Sven Wisse is dan ook niet tevreden. “Onze doelstelling was om minimaal een periode te halen.”

De 19-jarige middenvelder was één van de steunpilaren van het elftal, maar verlaat zijn liefde VCK voor tweedeklasser Oostkapelle. “Ik wil zo hoog mogelijk voetballen en Oostkapelle speelt momenteel een klasse hoger. Daarnaast deed Oostkapelle lang mee om het kampioenschap en ken ik sommige spelers uit mijn JVOZ-periode. Ik heb bij JVOZ onder andere training gehad van de huidige trainer van Oostkapelle, Harro Hazelaar. Harro is samen met Joshua van Dolder (zijn medespeler bij VCK) de beste trainer die ik tot nu toe heb gehad.”

Wisse is een ambitieuze voetballer en heeft als doel om het maximale eruit te halen. “Ik ben altijd bezig met voetbal. Buiten het veld ben ik een rustig persoon, maar in het veld ben ik het tegenovergestelde. Ik wil altijd winnen en mezelf blijven ontwikkelen. Ik kijk bijna elke wedstrijd op tv en mis zelden een training bij mijn eigen team. Volgend seizoen wil ik zoveel mogelijk spelen en belangrijk zijn met goals en assists.”

Ondanks zijn ambities was het voor de middenvelder een lastige keuze om VCK te verlaten. “Ik speel al sinds mijn zesde jaar voor de club en heb, op twee seizoenen JVOZ na, altijd voor VCK gespeeld. Al mijn vrienden spelen er en mijn vader is voorzitter. De club betekent dus heel veel voor mij. Des te jammer vind ik het dat wij dit seizoen niet optimaal gepresteerd hebben. ”

Het seizoen begon goed en VCK leek een outsider voor de titel. “Ik denk dat we bij VCK een prima ploeg hebben met spelers als Jesper Harinck enPieter van der Horst. Hopelijk kan de club de stap maken naar de tweede klasse. Ik zal VCK natuurlijk altijd blijven volgen. “

Volgend seizoen wordt Wisse herenigd met een aantal jongens, waarmee hij bij JVOZ heeft gespeeld. “Dan speel ikweer met Sander Versendaal en Maarten Hazelaar. Deze twee spelers behoren zeker tot mijn beste medespelers ooit.”