SV Walcheren G1 wint jubileumeditie Borsele Sloepoort Cup

0
151

NIEUWDORP – Op zaterdag 1 juni 2019 vond de jubileumeditie van de Borsele Sloepoort Cup voor G-voetballers plaats in Nieuwdorp. Het was namelijk de 10e keer dat het toernooi voor G-voetballers, naar aanloop van het toernooi voor de seniorenelftallen in augustus, werd georganiseerd. 

 Dit jaar stond de Borsele Sloepoort Cup zoals gewoonlijk weer symbool voor plezier en sportiviteit. Met deelnemende teams uit Nederland en België werd er gevoetbald om de laatste prijs van het seizoen. Uiteindelijk waren het de kampioenen uit de 1e klasse Zuid 1, SV Walcheren G1, die het toernooi wonnen na een climax. Met een doelsaldo van +12 hielden zij ‘t Verzet G1 uit Antwerpen (+11) en BSV Boeimeer G1 uit Breda (+11) achter zich. 

De Vlissingse formatie onder leiding van trainers Jens de Ridder en Stijn van Leeuwen had in de laatste wedstrijd genoeg aan een 0-0 gelijkspel tegen BSV Boeimeer G1 om de eerste plaats in de poule vast te houden. Het Belgische ‘t Verzet G1 kon met deze uitslag nog wel de eerste plaats overnemen als het met een marge van 7 doelpunten verschil zou winnen. Zij wonnen met maar liefst 7-1, maar door dit ene cruciale doelpunt tegen grepen zij net naast de titel. De Belgen klommen wel over BSV Boeimeer G1 heen en eindigden als tweede. Met hetzelfde doelsaldo als de Brabanders, maar met meer doelpunten voor viel dit in hun voordeel. 

De Borsele Sloepoort Cup 2019 heeft dit jaar met SV Walcheren G1 dus weer een Zeeuwse winnaar. Voor de Vlissingers is het de tweede prijs van wederom een succesvol voetbalseizoen.