‘Het huidige eerste elftal past goed bij het DNA van Nieuw-Borgvliet’

0
148

BERGEN OP ZOOM – Hij speelde in het verleden al bij MOC’17, SV Dosko en FC Bergen, maar sinds 2016 verdedigt David Paluch het oranjezwart van Nieuw-Borgvliet. Daarmee staat hij op de drempel van promotie. Een stap waar hij naar uitkijkt.

“Promoveren is wel wat we onszelf tot doel hadden gesteld vooraf, zeker ook omdat we na de degradatie direct weer terug willen naar de vierde klasse. En dan het liefst natuurlijk rechtstreeks met een kampioenschap. Het zou betekenen dat ik in de drie seizoenen dat ik hier nu speel twee kampioenschappen en een degradatie heb meegemaakt. Het is geen vereniging die koste wat het kost ieder jaar moet promoveren. Het belangrijkste is dat er elftal staat dat voor elkaar door het vuur wil gaan en daarnaast gewoon veel plezier maakt. Daarom matcht het huidige eerste elftal ook goed met het DNA van de vereniging. Zowel de club als de spelers zijn bereid veel voor elkaar te doen en houden ook van een feestje in de derde helft.”

Maar toch wordt promotie bewerkstellingen nog een pittige kluif, want na een reeks van vijftien overwinningen liepen Paluch (27) en zijn ploegmaats bij RKVV Graauw tegen een onverwachte nederlaag aan (2-1). Daardoor verloor het enkele speeldagen voor het eind de koppositie en een vrijwel zekere promotie aan SV Sluis.

“Toch heb ik er alle vertrouwen in dat wij, met onze selectie, aan het langste eind trekken. Met het oog op volgend seizoen komen er naar alle waarschijnlijkheid een aantal versterkingen bij en houden een groot deel van de huidige groep intact. Ik ben er van overtuigd dat we ons dan ook gaan handhaven in de vierde klasse. Al is het sowieso eerst zaak om daar natuurlijk te geraken.”

Wat Paluch op zijn vijfde begin bij MOC’17, daar stapte hij vanaf de C-jeugd over naar SV Dosko waar hij met het tweede elftal drie jaar op rij promoveerde. Toen het team uiteen viel koos hij voor FC Bergen, een verblijf dat echter maar beperkt bleef tot één seizoen. “Helaas stopte de trainer al na een half jaar waarna het team uit elkaar viel. Daarna ben ik met een paar vrienden gevraagd om het eerste van Nieuw Borgvliet te komen versterken. Ik kende de trainer en wist ik dat het een gezellige ploeg zou worden, omdat we met zeven vrienden de overstap zouden maken.

Volgend seizoen komen er nog een aantal vrienden, wat ook versterkingen zijn versterkingen bij van clubs die hoger spelen dan Borgvliet. Dit gaat op iedere positie voor nog meer concurrentie zorgen, waardoor de kwaliteit ook omhoog gaat. Het nadeel van de vereniging is wel dat er op korte termijn niet echt jeugdspelers aankomen.”

Kijkend naar zichzelf is de gemist strafschop in de wedstrijden medeconcurrent Sluis een persoonlijk smetje op zijn seizoen. Mede daardoor ging de wedstrijd verloren, wellicht aan het eind van de rit een heel erg dure nederlaag…. “Maar verder ben ik zeker tevreden. Op zestig minuten na heb ik alles gespeeld. We hebben de minste doelpunten tegen, dat is voor een verdediger toch extra lekker. Dat ik dit seizoen een penalty tegen Sluis mistte waardoor we de wedstrijd verloren, is het enige persoonlijke smetje op dit tot nu toe voor Borgvliet prima seizoen. Hopelijk wordt het ons niet fataal en pakken we alsnog de titel. Zo niet, dan moeten we de promotie maar via de nacompetitie proberen te realiseren.”