SV Baarn – In gesprek met: Paul Korpelshoek

0
154

Paul Korpelshoek is bestuurslid Communicatie & PR bij SV Baarn en al zo’n twaalf jaar betrokken bij de club. Hij heeft zelf twee kinderen die bij de club gevoetbald hebben, en heeft zijn kinderen van kleins af aan begeleid als trainer/coach van de elftallen waar ze in gevoetbald hebben. Vier jaar geleden is hij ingestapt bij het bestuur van de club.

Zelf heeft hij niet gevoetbald bij de club Baarn, maar in Oegstgeest bij ASC. De clubs zijn vergelijkbaar met elkaar als je kijkt naar cultuur en soort leden. Paul is samen met zijn gezin in Baarn komen wonen en op een gegeven moment willen je kinderen lid worden van een voetbalclub. ‘’SV Baarn was toen logische keuze, omdat de klasgenoten van mijn kinderen ook bij Baarn stonden ingeschreven’’, vertelde hij.

Een jaar of vijf geleden ging het organisatorisch en bestuurlijk niet goed met de club. ‘’Je merkte toen dat de sfeer minder was en alles ging een beetje in een neerwaartse spiraal ging’’, zegt hij. Paul heeft toen besloten om samen met wat zeven andere vrijwilligers het stokje over te nemen van het bestuur. ‘’Er moest wat gebeuren, dus zijn we aan de slag gegaan met het verbeteren van de cultuur, sfeer en de organisatie van de club’’, zegt hij. Dat is boven verwachting allemaal zeer succesvol gebleken.

Paul zorgt in grote lijnen voor de communicatie vanuit de club naar de leden toe en hij zorgt er ook voor dat als er ‘leuke’ berichten zijn dat die op sociale media en website terecht komen. Hij is meestal zaterdag op de club te vinden, want dan speelt de jeugd en spelen seniorenteams. Door de weeks is hij er enkel te vinden als er vergaderingen zijn.

Wat hij zo leuk vindt aan de rol die hij binnen de voetbalclub Baarn heeft is om te zien dat hij stappen heeft gemaakt. ’’De ervaringen die ik in het dagelijks leven opdoe op het gebied van organisatie en communicatie, dan vind ik het zeker een uitdaging om dat ook toe te passen op een vrijwilligersorganisatie’’, zegt hij. Als je dan ziet dat je stappen hebt gemaakt, dan is dat toch mooi meegenomen.

Hij staat ‘vrij’ in de keuze of hij nog door wilt gaan met de functie in het bestuur. ‘’Ik hou mijn ogen en oren open, en zodra er een opvolger is die mijn taak wil overnemen draag ik het stokje over’’, aldus Paul. Hij heeft er veel tijd en energie in gestoken en vind dat je op een gegeven moment moet zeggen dat het ‘mooi’ geweest is.

De wedstrijden van het eerste elftal volgt hij ook, vooral de thuiswedstrijden. Afgelopen zaterdag speelde Baarn tegen de koploper en konden ze meten waar ze stonden. ‘’Ik merk doordat we geluisterd hebben naar onze leden over wat zij vinden, dat het eerste elftal ook beter is geworden’’, zegt Paul. De club heeft een soort ‘aangepast lidmaatschap’, waardoor A-junioren die gaan studeren lid kunnen blijven van de club. Daardoor heeft de club een groot aantal spelers kunnen behouden, en komen al die spelers terug naar de club om in het weekend te komen voetballen. De spelers komen dan ook weer in aanmerking voor het eerste elftal. ‘’De doorstroom van de jeugd begint door de veranderingen van de afgelopen jaren nu zijn vruchten af te werpen, en dat vind ik ‘mooi’ om te zien’’, sluit hij af.