Strijen maakt het Spirit niet moeilijk: 4-1

0
196

Spirit beleefde zaterdag een makkelijke middag. Op het koude sportcomplex in Ouderkerk wonnen de geel-witten vrij gemakkelijk met 4-1 van Strijen. De bezoekers maakte het de thuisclub ook niet echt moeilijk. Zodoende kon de ploeg van Richard van Cappellen meer uit hun vormcrisis kruipen. Waar afgelopen weken diverse spelers onder hun maat presteerden, werden er nu betere cijfers behaald. Het spel was niet optimaal, maar een stijgende lijn was zeker zichtbaar. Spirit controleerde de wedstrijd, creëerde mogelijkheden en gaven nauwelijks kansen weg.

Dat laatste deed Strijen daarentegen wel. Na bijna 20 minuten spelen profiteerde Lukas Bos daarvan en zette Spirit op voorsprong. Hij kreeg daarbij de primeur de eerste doelpuntenmaker te zijn die werd afgebeeld op het gloednieuwe scorebord, dat zaterdag officieel in gebruik werd genomen.

Ondanks dat Spirit de wedstrijd in handen had, kwam Strijen via een kopbal uit een corner toch op gelijke hoogte (1-1). Nog voor rust was het weer Lukas Bos die doel trof. Tjerk de Kogel ging over de rechterkant goed door. Zijn voorzet kon simpel ingetikt worden door de spits: 2-1.

Kort na rust werd de wedstrijd op slot gezet. Een mooie aanval, via diverse spelers van Spirit werd uiteindelijk door Ruben Slooff omgezet in een doelpunt (3-1). In het laatste kwartier kreeg de aanvaller de bal op een presenteerblaadje afgeleverd door de Strijense doelman. Hij omzeilde de sluitpost en kon zijn 2e doelpunt op zijn naam zetten (4-1).

Door de nederlaag van Strijen komt de ploeg uit de Hoekse Waard steeds verder in de problemen. Het zag Slikkerveer (2-2 tegen Neptunus-Schiebroek) een puntje inlopen en Hillegersberg, dat verrassend gelijkspeelde (2-2) bij Sparta, een punt uitlopen. SVS blijft laatste (3-2 nederlaag bij Pelikaan). Strijen, FC Binnenmaas en Hillegersberg staan met de winterstop voor de deur op de 3 nacompetitie-plaatsen. Sparta blijft, ondanks het gelijke spel, koploper en is winterkampioen. Nieuwerkerk (0-3 winst bij FC Binnenmaas) en VVGZ (2-2 bij Alexandria’66) staan nu 2e en 3e. Spirit volgt op 4 punten achter Sparta en 1 punt achter VVGZ en Nieuwerkerk. Na de winterstop staat de wedstrijd Spirit tegen Nieuwerkerk op het programma. Maar voor die tijd gaat Spirit eerst nog naar Spanje, waar het 5 dagen op trainingskamp gaat in Torremolinos.

Geschreven door: Eric de Vendt
Foto gemaakt door: René Bitter

Klik op vv Spirit voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Spirit voor meer informatie over de club.