Kostbare zege van SJC op Purmersteijn

0
244

Het werd weer een bijzondere wedstrijd in Purmerend tegen Purmersteijn. De ploeg die SJC in een ver verleden pijn wist te doen in de toenmalige strijd om promotie. En die ook deze middag nadrukkelijk aantoonde dat het een tegenstander is om rekening mee te houden.

Voor SJC was deze laatste wedstrijd voor de winterstop natuurlijk heel belangrijk. Want in de strijd om de topposities waren de zwartwitten concurrent Purmersteijn tot op drie punten genaderd. En stiekem kijkend naar koploper HBS gaf aan dat zij al zes punten meer wisten te verzamelen dan SJC. Zodat bij verlies het verschil wel erg groot zou zijn.

Met die wetenschap en met de ervaring dat teveel opportunisme grote risico’s met zich meebrengt begon SJC in een vertrouwde opstelling zichtbaar voorzichtig aan de wedstrijd. Toch kwamen er al snel ook mogelijkheden om toch het doel van de tegenstander op te zoeken. Maar Purmersteijn begon zonder schroom en wilde vooral aanvallen. Nadat de eerste rook was opgetrokken veroverde zij daarom snel een optisch overwicht. Toch SJC kwam af en toe met venijnige tegenaanvallen waarbij na zo’n 20 minuten Tom Duindam zijn gevaarlijke inzet tot corner zag verwerkt.

Vijf minuten later moest Timo Ruigrok met een blessure in de lies het veld verlaten. Zijn vervanger werd Mark Turk. Niet perse net zo’n spelbepalende technicus als zijn aanvoerder maar wel een speler die met veel inzet ten strijde trekt, koppend heel nuttig kan zijn en over een uitstekend schot beschikt. En vlak voor het rustsignaal gaf hij even zijn visitekaartje af. Vanaf zo’n 25 meter joeg hij heel bewust de bal richting het Purmersteijnse doel waar het leer als een projectiel insloeg. De aldus verkregen 0-1 voorsprong gaf opluchting en was reden om op de ingeslagen weg door te gaan.

Purmersteijn werd tot op zekere hoogte de bal gegund maar werd met veel elan zover mogelijk van het doel van Lex Hoogervorst gehouden. De Noord-Hollanders bleven volharden in het via veel schijven aan te vallen waardoor SJC steeds de kans kreeg tijdig in te grijpen. En bij een gevaarlijke penetratie was er keeper Lex Hoogervorst die handelend optrad. Over en weer kwamen er meer mogelijkheden waarbij Purmersteijn nadrukkelijk
het meeste balbezit had maar SJC soms gevaarlijk counterde.

Doelpunten bleven echter vooralsnog uit. Voor Purmersteijn was spits Schaap daar overigens heel dichtbij. Met nog zo’n 20 minuten gaan kwam Aaron Koeman in de plaats van Martijn van Trigt. Hij moest met zijn snelheid de counters nog meer venijn meegeven. Hij zag net als de SJC supporters dat een inzet van Jordy Groot jammerlijk via de binnenkant van de bal toch nog het doel weer uit kaatste. Vervolgens werd het, met de nodige wissels, zowel bij Purmersteijn als bij SJC, echt een alles of niets periode. Met nadruk op de aanval waarbij SJC dus bleef loeren op een counter. En toen zo’n mogelijkheid zich voordeed werd deze ook perfect uitgevoerd. Bij een onderschepte aanval ging de bal razendsnel over drie, vier schijven naar de voorwaartsen. Via Duindam en Strojil mocht Chris Hoogervorst het laatste tikje geven en de 0-2 verzilveren.

Het werd nog wel even spannend omdat er, in de trend van het WK, er ruim blessuretijd werd toegevoegd. Met in de absolute slotminuut door Purmersteijn nog wel 1-2 kon worden gemaakt. Na het laatste fluitsignaal was de conclusie dat SJC met heel hard werken en als een hecht team de overwinning uit de poorten van de hel wist weg te slepen. En de winst dan ook verdiende. In de komende winterstop mogelijk genoeg gelegenheid om blessures te laten genezen en nuttige trainingen af te werken.. Om daarna op 22 januari 2023, zo mogelijk met een complete fitte selectie, de herstart in de competitie te maken.

Klik op SJC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SJC voor meer informatie over de club.