SSW op ‘de zaterdag’ meteen in de prijzen

0
423
SSW tegen VV Dubbeldam

Voor het eerste jaar draaide SSW met de hoofdmacht een heel seizoen op ‘de zaterdag’, nadat de club van de Zeehavenlaan nog enige tijd twee eerste elftallen had gehad. Een seizoen dat zelfs leidde tot een verlenging, met deelname aan de nacompetitie voor promotie maar dat eindigde in Roosendaal bij Alliance dat (veel) te sterk bleek. 

Onder leiding van het driemanschap Pieterman van Kooten, Dennis en Colin van der Gijp bivakkeerde SSW in de vierde klasse D een seizoen in de subtop van de ranglijst. Hoewel aan het einde van de rit de pijp nadrukkelijk leeg leek en in de laatste vijf wedstrijden vier nederlagen werden geleden, hield Steeds Sterker Worden uiteindelijk genoeg marge – één luttel puntje – om stadgenoot GSC/ODS uit de nacompetitie te houden.

Diep in de schaduw van kampioen SCO en de achtervolgers RFC en RWB claimden de ‘Zebra’s’ een vierde plek op de ranglijst. Opvallend genoeg deden zij dat met een negatief doelsaldo (45-49). De twee overwinningen op GSC/ODS (tweemaal 3-1) bleken doorslaggevend in de plaatsbepaling op de ranglijst. Waarbij de 3-2 overwinning op de slotdag tegen Olympia’60 het laatste zetje richting nacompetitiedeelname gaf.

Bezetting
Dat SSW aan het einde van de rit meteen in de prijzen viel, werd door de Zeehavenlaanclub al met een grote grijns beleefd. Daarbij had het op de slotdag van de competitie overigens wel de hulp van RWB nodig, dat op doelsaldo de derde periodetitel claimde. Daardoor kon SSW de periodetitel, op basis van de ranglijst, overnemen van SCO

Dat SSW uiteindelijk de nacompetitie haalde, was gezien de personele bezetting al een klein mirakel. Voor de laatste uitwedstrijd bij het als voorlaatste geëindigde DVVC (3-1 verlies) kon de technische staf van de Dordtse vierdeklasser over slechts elf spelers beschikken. ,,Een dag eerder op de training stonden we nog met negen spelers op de training’’, gaf Jeffrey Groen van SSW aan in de aanloop naar dat treffen.

En dat bleek wel eens vaker de bottleneck voor SSW, dat de derby bij Dubbeldam met 1-0 verloor door een treffer van de uit Oekraïne afkomstige speler Rohozhyn Oleksandr die toevalligerwijs aan de Schenkeldijk was beland. ,,In de aanloop naar die wedstrijden haakten er bij ons een aantal spelers met blessures’’, merkte spits Colin van der Gijp op. ,,Aan de andere kant waren we in die wedstrijd gewoon te slap, waardoor Dubbeldam terecht gewonnen heeft. Ik heb in die wedstrijd denk ik maar één echte kans gekregen.’’

Schorsingen, zieken, blessures, het was een rode draad door het seizoen heen voor de SSW’ers die ondanks krapte aan spelers het maximale eruit haalden. Dat leidde uiteindelijk tot een gang naar Alliance in Roosendaal, de eerste tegenstander in de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. Een derby met stadgenoot DFC in het nieuwe seizoen bleef echter ver weg voor de brigade van Pieterman van Kooten en de zijnen: na een 0-0 pauzestand nam Alliance gemakkelijk afstand van de steeds meer uitgeblust rakende opponent die het maximale van het debuutjaar als ‘zaterdagclub’ had gemaakt. Een jaar eerder eindigde de club immers nog in de onderste regionen van de ranglijst.

Klik op SSW voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SSW voor meer informatie over de club.