SSC’55 wil doorpakken op het gebied van vrouwen- en meidenvoetbal

 Het vrouwen-en meidenvoetbal wordt bij SSC.’55 zeer serieus genomen. Nieuwkomer Ronny Birdja gaat er het eerste vrouwenteam trainen en daarnaast het meisjesvoetbal coördineren. Op deze manier zet SSC’55 koers richting een toekomst met een goed gestructureerde jeugdafdeling voor jongedames.

SPRANG-CAPELLE – SSC’55 pakt het damesvoetbal goed aan en kan putten uit een groeiende kern van gemotiveerde speelsters. De club telt nu een dameselftal uitkomend, in de vijfde klasse, en een 7-tal dat speelt in de zesde klasse, district West. In de jeugd heeft de club drie meidenteams. Met het aantrekken van Ronny Birdja als coördinator en trainer van Dames 1 voor komend seizoen onderstreept de vereniging haar doelstelling om meisjes en dames een serieus podium bieden.

Bij de dames van tweedeklasser v.v. Gilze werd hij in zijn eerste jaar bij die club kampioen. En bij RWB uit Waalwijk richtte hij met enkele andere leden een nieuw dameselftal op. “Het dameselftal moet een boost krijgen, dat vind ik belangrijker dan kampioen worden. We willen aan de omgeving laten zien dat de club damesvoetbal naar een hoger plan wil tillen”, zo sprak Birdja op de clubwebsite van SSC’55 na zijn aanstelling.

Niels van den Hoven is trainer van het tweede team en hij begint dit seizoen aan zijn tweede jaar als trainer/coach van SSC’55 Dames 2. Nadat hij wegens blessures besloot om te stoppen als voetballer van het vierde elftal, wilde hij naast zijn bestuurlijke rol als communicatieman ook op de velden van de zaterdagclub van Sprang-Capelle actief blijven. “Dames 2 zocht nog iemand die het team wilde begeleiden en toen ben ik de uitdaging aangegaan”, legt hij uit. Het zevental werkt komend jaar, net als vorig seizoen, een hele competitie af op een half veld”, aldus de trainer. “De meiden zijn enthousiast en willen graag presteren, dat maakt het als trainer ook leuk.”

“In onze damesselectie spelen nu dertig speelsters”, zegt Van den Hoven. Het is erg fijn dat we over een grote groep beschikken, want de ervaring leert ons dat we iedereen goed kunnen gebruiken. Samen met Ronny ga ik de trainingen verzorgen. De beste voetbalsters spelen in het eerste elftal, de rest neem ik onder mijn hoede bij Dames 2. Maar we vormen sowieso één selectie en het is leuk dat de onderlinge verhoudingen erg goed zijn, ondanks behoorlijk uiteenlopende leeftijden van de speelsters. De oudste is 59 en het de jongste dame 20 jaar oud”, aldus de trainer.

Meisjesvoetbal groeit in Nederland erg snel als sport en Van den Hoven is blij met de ontwikkelingen bij SSC’55. “We doen er alles aan om jonge meiden te binden aan onze club. Iedereen is welkom bij ons en we willen zowel jongens als meisjes het zo goed mogelijk naar hun zin maken hier. Het is mooi om te zien hoe we flinke stappen maken op dat gebied. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor onze vereniging.”

 

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.