Sportpark De Beek krijgt jeugdopleiding voor vrouwenvoetbal

0
196

Marjola Girls en RKSV Halsteren gaan een intensieve samenwerking aan voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal in Halsteren en omgeving. Op sportpark De Beek komt met ingang van seizoen 2019-2020 een professionele jeugdopleiding voor vrouwenvoetbal voor de regio Zeeland/Noordwest-Brabant. Marjola Girls zal om die reden verhuizen van Lepelstraat naar sportpark De Beek in Halsteren.

Het initiatief voor de jeugdopleiding komt vanuit Marjola Girls, de oudste vrouwenvoetbalvereniging van Nederland. Ondanks de landelijke groei van de populariteit van vrouwenvoetbal had Marjola Girls moeite om hierop mee te liften en bleven de groeiverwachtingen achter bij de landelijke trend. Om het vrouwenvoetbal in de regio toch een boost te kunnen geven heeft de club toenadering gezocht tot verenigingen uit de directe omgeving. RKSV Halsteren biedt momenteel ook vrouwenvoetbal aan, maar heeft niet de mogelijkheid om teams in alle leeftijdscategorieën te bemensen.

Namens Marjola Girls is Simon Langenberg de initiatiefnemer voor de jeugdopleiding: “We zagen dat de ledenaanwas van Marjola Girls al een tijd lang stokte en dat de levensvatbaarheid van de club in het geding kwam. Marjola Girls is echter een begrip in de regio en mag als pionier van het vrouwenvoetbal juist nu de sport zo in opkomst is natuurlijk niet verdwijnen. Vandaar dat we de samenwerking met omliggende verenigingen hebben opgezocht. Daaruit is het initiatief voor een professionele jeugdopleiding voor vrouwenvoetbal voortgekomen.”

Voorzitter Jan van Elzakker van RKSV Halsteren is blij met de komst van de jeugdopleiding: “Vrouwenvoetbal is inmiddels niet meer weg te denken in het hedendaagse sportaanbod. Onze club werkt graag mee aan het initiatief en zal met name een rol spelen rond de infrastructuur voor de jeugdopleiding. Vrouwenvoetbal vraagt tenslotte op onderdelen aparte faciliteiten. Wij kunnen dat de jeugdopleiding bieden. Daarom zijn Marjola Girls en de jeugdopleiding welkom om onze accommodatie als uitvalsbasis te gaan benutten.”

De jeugdopleiding kent een professionele opzet. De benodigde KNVB-accreditatie is aangevraagd. De trainingen zullen worden verzorgd door voetbalschool Soccer10 uit Bergen op Zoom. Deelnemers aan de jeugdopleiding blijven gewoon lid van hun eigen vereniging. Het doel van de jeugdopleiding is om voor alle jeugdcategorieën met één of meer teams in competitieverband uit te komen. De jeugdopleiding richt de aandacht voornamelijk op de ontwikkeling van vrouwenvoetbal in de regio’s Zeeland en Noordwest-Brabant.

Via de website en social media van Marjola Girls kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven van de voortgang van de jeugdopleiding en informatie krijgen over de aanmelden en inschrijven.