Spirit wint oefenwedstrijd bij VVOR

0
113

Spirit speelde zaterdag in Rotterdam een vriendschappelijke wedstrijd tegen VVOR. Door blessures moest trainer Richard van Cappellen een beetje puzzelen met de basisopstelling. Bastiaan Haasnoot is nog niet wedstrijdfit waardoor Max van Herk het Ouderkerkse doel ging verdedigen. Voor jeugdspeler Tjerk de Kogel was een basisplaats toegewezen. Hij startte op de linksbuiten positie. Timme van Hof nam de positie aan de rechterkant op zich. Laurens Visser stond in de spits. Ook Tim van der Zee startte in de basis. Hij speelde vanaf het middenveld, samen met Eric Jansen en Stefan Bitter. De verdediging bestond uit Sander Kalkman, Kevin Kriek, Lars van der Wijngaard en Robbin Brouwer. Tim de Vaal, Julian Rook, Raoul Haliwela en Mick Veldhoen namen plaats op de bank.

Ondanks het feit dat het bij de uitploeg allemaal niet zo vanzelf gaat en de wedstrijden moeilijk naar zich toe kan trekken, en dat VVOR juist wel in vorm is en overtuigend op de 2e plaats staat van de 3e klasse, speelde Spirit een goede wedstrijd. Met name Tim van der Zee liet zich in positieve zin zien. Na ruim 20 minuten zette hij Spirit met een mooie goal op 0-1. De meeste kansen waren voor Spirit. Timme van Hof en Laurens Visser kregen een aantal mogelijkheden de voorsprong uit te bouwen.

Halverwege verliet Lars van der Wijngaard geblesseerd het veld. De verdediger heeft samen met aanvoerder Eric Jansen aangegeven volgend seizoen te gaan spelen voor vv Capelle, dat na de Rijnmond Cup ook de tegenstander van Spirit wordt voor de KNVB beker.

Ook in de 2e helft was de ploeg uit Ouderkerk aan den Ijssel de betere ploeg. Weer liet Tim van der Zee van zich spreken. Eerst schiet hij vlak na de hervatting net over en 5 minuten later ziet de middenvelder zijn inzet op de paal eindigen. VVOR kreeg nog wel kansen voor de gelijkmaker, maar Spirit kwam nauwelijks in de problemen.

Spirit wint de wedstrijd uiteindelijk met 0-1. Zaterdag begint voor Spirit (eindelijk) weer de competitie. Vanwege het trainingskamp was de eerste speelronde na de winterstop (tegen Hellevoetsluis) uitgesteld en ging afgelopen weekend de competitiewedstrijd tegen Alexandria’66 door een algehele afgelasting niet door.
Medekoploper Neptunus-Schiebroek komt zaterdag naar Ouderkerk.