Spirit wint 1e wedstrijd Hollandsche IJssel Cup

0
116

Spirit heeft dinsdagavond de eerste wedstrijd om de Hollandsche IJssel Cup gewonnen. Op eigen terrein waren de Ouderkerkers met 2-0 te sterk voor DCV.

Trainer Richard van Cappellen koos er weer voor om de 15 beschikbare spelers weer allen 2x een half uur te laten voetballen. Dat betekende 3 verschillende team-samenstellingen waarmee bepaalde systemen konden worden uitgeprobeerd. Net als afgelopen zaterdag waren er ook nu geen grote niveau verschillen na de vele wissels.

Het gretige en fel gestarte Spirit begon met Mick Veldhoen in de spits. De aanvaller en vroegere doelman, vorig seizoen nog uitkomend voor DCV, gaf vooraf nog aan het niet erg vond om Micky Veldhoen genoemd te worden. ‘Het klinkt veel leuker als er Micky Veldhoen wordt omgeroepen als ik scoor’, lachte de spits. Het scheelde ook niet veel of dat kon in werkelijkheid worden geroepen. Al binnen 3 minuten had hij de 1-0 voor het inschieten. Vanaf een meter of 3 voor het doel schoot hij de bal tegen de lat. Vlak voor rust scoorde hij wel. De muziek ging al even aan maar hij bleek buitenspel te staan. Hij scoorde uiteindelijk niet, maar kan terug kijken op een betere wedstrijd dan afgelopen zaterdag. Het bleef 0-0 tot aan de rust, ondanks kansen voor Slooff, Jansen en Kalkman.

In de 2e helft begon Spirit waarmee het in de 1e helft was gestopt. Het zocht de aanval op, op zoek naar de openingstreffer. Lars van der Wijngaard verraste bijna de nieuwe doelman van DCV. Een vrije trap, net over de middenlijn, zeilde bijna over de iets voor zijn doel staande keeper. In de 51e minuut kwam Spirit toch op voorsprong. Een voorzet kwam voor de voeten van Laurens Visser, die beheerst kon inschieten. Nog geen 10 minuten later verdubbelde Spirit de voorsprong. Het kreeg daarbij hulp van de DCV verdediging. Een voorzet richting Tim van der Zee leek onderschept te worden door de uitkomende doelman. Echter een verdediger dacht de bal ook te onderscheppen en kopte de bal achter zijn eigen doelman.

Spirit leidt de Hollandsche IJssel Cup nu met 4 punten. Zwervers en SVS hebben 2 punten. DCV behaalde tot nu toe 1 punt.  Spirit 2 speelde met 2-2 gelijk bij Zwervers 2 en verloren vervolgens de penalty reeks. De 2e teams van DCV en SVS speelden ook gelijk. Na 1-1 won DCV de strafschoppenserie. Zaterdag neemt Spirit 2 het dus op tegen SVS 2.

Woensdag komen de hoogste teams van JO15, JO17 en JO19 in aktie. Zaterdag spelen alle team voor de 2e keer. Aan het einde van de dag wordt er gekeken welke vereniging de meeste punten behaald heeft. Zij winnen dan de Hollandsche IJssel Cup.