Roy Rondeltap gaat ook in derde divisie voor hoofdrol

0
108

In het vrijwel rimpelloze seizoen van Noordwijk zorgde de positie van keeper eventjes voor wat opschudding. Eerste doelman Mustafa Amezrine vertrok van de ene op de andere dag, zijn plaats onder de lat werd ingenomen door Roy Rondeltap.

“Ik was naar Noordwijk gekomen met het idee om de concurrentiestrijd aan te gaan met Mustafa”, zegt de 25-jarige Gouwenaar, die de afgelopen twee seizoenen tweede keeper was van tweededivisionist Barendrecht. “Ik liep in de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard echter een scheurtje in het spaakbeen van mijn arm op, waardoor ik er een tijdje tussenuit was. Dat was een tegenvaller, want ik had de eerste twee competitiewedstrijden gekeept.”

Zijn vervanger, Mustafa Amezrine, kreeg ook toen Rondeltap weer fit was de voorkeur, maar na het plotselinge vertrek van  Amezrine kwam voor de in Moordrecht woonachtige sluitpost de weg vrij. Die kans greep hij met beide handen aan. “Ik heb nog zestien, zeventien wedstrijden gespeeld. Ik ben tevreden hoe ik dat ingevuld heb.”

Rondeltap liet zien dat hij een goed meevoetballende keeper is, die daarnaast over veel sprongkracht en goede reflexen beschikt. “De ploeg is altijd rustig gebleven, ook op momenten dat de concurrentie wat dichterbij dreigde te komen. Die zelfverzekerdheid is prettig. Voor een keeper is het fijn als je jongens voor je hebt lopen die altijd rustig blijven.”

Hij kijkt uit naar de derde divisie. “Voor Noordwijk is de derde divisie niet het eindstation,” maakt hij de plannen voor komend seizoen duidelijk. “Ik hoop dat we bovenin kunnen meedoen.” De concurrentie voor onder de Noordwijkse lat vreest hij niet. “In de top van het amateurvoetbal werkt dat gewoon zo, je moet strijden voor je plekkie. Ik heb, hoop ik, ook wat extra krediet opgebouwd dit seizoen, maar uiteindelijk moet ik mezelf ook weer laten zien in de voorbereiding.”