Spirit toont veerkracht en wint bij Neptunus-Schiebroek: 2-3 (door Eric de Vendt)

0
210
Cris de Jong in actie voor Spirit met een gevecht om de bal[3651]

Spirit heeft zaterdag de uitwedstrijd bij Neptunus-Schiebroek met 2-3 gewonnen. De Ouderkerkers toonden in de 2e helft veerkracht door een 2-0 achterstand om te buigen naar winst.

Spirit startte goed en creëerde kansen om de score te openen. Toch was het de thuisclub die halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Een goede voorzet achter de Spirit defensie werd alert ingeschoten door Neptunus-Schiebroek. Spirit zette vervolgens aan en waren dichtbij de gelijkmaker. Ruben Sloof zag zijn inzet in het zijnet belanden en Lukas Bos kopte naast het doel. Ook kreeg de Rotterdamse doelman assistentie van één van zijn verdedigers, die een bal van de doellijn werkte. Vlak voor rust was Patrick Bom kansloos op een schot in de lange hoek, waardoor Neptunus-Schiebroek met een 2-0 voorspong kon gaan rusten.

In de 2e helft zette Spirit een tandje bij. Robbin Brouwer verraste bijna de Neptunus-doelman in de korte hoek. Even later was het de verdediger die een goede voorzet gaf op het hoofd van Ruben Slooff: 2-1. Een vervroegd Ouderkerks kwartiertje brak aan. Een paar minuten later kopte Lukas Bos uit een corner in. De bal werd uiteindelijk door een Rotterdamse speler het doel in gelopen (2-2). Spirit ging door voor de winst. Cris de Jong ging op avontuur, liep zich vast, maar de afgeslagen bal kwam voor de voeten van Lukas Bos die beheerst van 20 meter inschoot: 2-3.

Spirit controleerde de rest van de wedstrijd. Neptunus-Schiebroek zocht nog wel naar de gelijkmaker, maar de ploeg van Richard van Cappellen kwam niet meer in problemen. Zelf kreeg het nog wel een aantal kansjes, maar de 2-3 bleef op het scorebord.

Door de overwinning blijft Spirit op de 2e plaats staan. Sparta won nipt bij Slikkerveer (2-3) en blijft koploper. Het verschil met Spirit is 1 punt, maar Spirit heeft een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week is Spirit vrij (ivm oneven aantal teams in de competitie) en kan Sparta, dat thuis SVS ontvangt, de voorsprong uitbouwen tot 4 punten. Nieuwerkerk staat 3e, dat volgende week in de thuiswedstrijd tegen Strijen op 1 punt kan komen van Spirit. SVS, de rode lantaarn drager van de 2e klasse F, won zijn 2e wedstrijd van het seizoen. Op eigen veld werd met 4-1 gewonnen van Hillegersberg.

Het is ongekend spannend rondom de degradatieplaatsen onderin de competitie. SVS heeft 10 punten, net zoveel als FC Binnenmaas (3-2 nederlaag bij Pelikaan). De ploeg uit Maasdam heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Strijen, dat met 3-2 won van Alexandria’66, staat 11e met 1 punt meer. Slikkerveer staat, met weer 1 punt meer dan Alexandria’66, op de 10e plaats. Deze plaats geeft recht om via de nacompetitie alsnog lijfsbehoud af te dwingen. Alexandria’66 en Hillegersberg staan daarboven. Zij zullen vooralsnog samen uitmoeten vechten wie zich veilig speelt en wie ook die nacompetitie moet gaan spelen.

Klik op vv Spirit voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Spirit voor meer informatie over de club.