S.V. Capelle behaalt belangrijke overwinning bij Haaften: 0-1

0
178
VVHAAFTEN_SVCAPELLE_55[3658]

S.V. Capelle ging zaterdag op bezoek bij Haaften. S.V. Capelle nam in de eerste helft het meeste initiatief, maar tot grote mogelijkheden leidde dit niet. Ook aan de andere kant van het veld gebeurde weinig bij het Capelle doel. Wel was er kort voor rust nog een gevaarlijke inzet van Haaften, maar Capelle keeper Jasper Verduijn redde goed.

Kort na de rust een goede mogelijkheid voor Capelle: Sven Stokkermans bracht Quinten van Caem in stelling, maar die zag zijn schot geblokt worden. In de 59e minuut een overtreding van Haaften binnen de eigen 16 meter. Haaftenaar Johnnie Noorthoek moest vanwege zijn tweede gele kaart van het veld en Quinten van Caem schoot Capelle via de toegekende penalty naar de 0-1. Even later was Ferry Caron dicht bij de 0-2, maar helaas voor Capelle ging zijn lob net naast het Haaften doel. Daarna nog enkele goede mogelijkheden voor Capelle, maar het verzuimde de voorsprong uit te breiden. In de slotfase werd dit Capelle bijna fataal. Een penalty van Haaften werd gepakt door keeper Jasper Verduijn en even later volgde nog een gevaarlijke indirecte vrije trap van de gastheren. De 0-1 bleef echter staan, waardoor S.V. Capelle drie belangrijke punten kon bijschrijven en nu van de laatste plaats in 3E af is.

Komende zaterdag speelt S.V. Capelle thuis tegen het zaterdagelftal van Dongen. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt op het Mandemakers Sportpark.

foto’s: Alwin Vos