Spirit onmachtig tegen Alexandria’66

0
106

In een zeer matige wedstrijd heeft Spirit afgelopen zaterdag op eigen veld met 0-1 verloren van Alexandria’66. Het door blessures geteisterd Spirit gaf het opgekomen publiek nauwelijks het gevoel dat de thuisploeg de punten in huis zou laten tegen het lager geklasseerde Alexandria’66.

Trainer Richard van Cappellen moest zijn elftal op 6 plaatsen wijzigen ten opzichte van die aan het begin van het seizoen waarmee Spirit zelfs 3 weken lang op de eerste plaats stond. Hij kon niet beschikken over Bastiaan Haasnoot, Sander Kalkman, Julian Rook, Stefan Bitter, Ingmar Burema, Laurens Visser en Virgil Munsel.

Het eerste half uur was van beide kanten niet goed. Beide keepers kregen weinig te doen en beide ploegen strooiden over en weer met slechte passes. Nadat de bezoekers in de 38e minuut simpel op 0-1 kwam verwachtte iedereen, zeker in de 2e helft, een ander Spirit, een Spirit dat zich niet zomaar de kaas van het brood liet eten. Maar Alexandria’66 hield vrij gemakkelijk stand. Naast een schot van Eric Jansen net over het doel en een aantal kopkansjes van Kevin Kriek kwam Spirit niet. Ook het slotoffensief in de blessuretijd met doelman Max van Herk diep in het Rotterdamse strafschopgebied leverde geen kans op.