Spirit knokkend met 10 man naar overwinning

0
82

Spirit heeft zaterdag de wedstrijd tegen Kethel Spaland met 2-0 gewonnen. De manier waarop was indrukwekkend te noemen. Want vanaf de veertigste minuut moesten de Ouderkerkers met 10 man verder.

Tjerk de Kogel ging alleen op de keeper af en de aanvaller kwam in het strafschopgebied ten val. De scheidsrechter beoordeelde het als schwalbe en gaf geel. ‘Ik zag dat er geen contact was en dat de speler zich liet vallen’, was de reactie van de arbiter. ‘Ik werd geraakt door de keeper’, was het verweer. De jeugdspeler moest vertrekken, want een paar minuten eerder kreeg De Kogel ook al geel bij een verdedigende actie.

De rode kaart was een tegenslag voor Spirit. Spirit controleerde de wedstrijd en Tjerk de Kogel zorgde, met name het begin van de wedstrijd, voor veel gevaar. De ploeg van Richard van Cappellen leidde toen al met 1-0 door een doelpunt van Raoul Haliwela, die na lange tijd weer een basisplaats kreeg in de hoofdmacht.

Tweede helft

De meerderheid van Kethel Spaland gaf hoop om de voor hun zo belangrijke punten te pakken. In de rust werd een extra aanvaller ingebracht. Het was oud Spirit speler Ruben de Vries, die via Perkouw dit seizoen is gaan spelen voor de Schiedammers. De verwachting was dan ook dat het in de 2e helft eenrichtingsverkeer werd richting het doel van Spirit. Maar Spirit liet zich niet op de slachtbank leggen. Het knokte en streed met het gehele team en zocht bij het begin van de 2e helft zelfs met een man minder de aanval op. Dat resulteerde in een aantal kansen en leverde zelfs een doelpunt op. Laurens Visser passeerde 2 verdedigers en rondde zelf af en zette daarmee Spirit op een 2-0 voorsprong.

Kethel Spaland zette nog meer aan en kreeg zeker kansen op een treffer. Maar zoals gezegd stuitten de Schiedammers een aantal keer op de Ouderkerkse doelman en zagen ze een inzet bovenop de lat stuiteren. In de slotfase was het Kevin Kriek die de bal nog van de lijn haalde. Kethel Spaland moest risico’s nemen en dat bood Spirit ruimte om te counteren. Daarmee waren er zeker een aantal mogelijkheden geweest de score uit te breiden. Spirit hield stand, met name door goed geconcentreerd en collectief de wedstrijd naar een goed einde te brengen.