Papendrecht knokt zich langs Pelikaan

0
    158

In een intense wedstrijd heeft Papendrecht karakter getoond door een 0-1 achterstand om te buigen in een dik verdiende 2-1 overwinning. Op het goed bezochte sportpark Slobbengors kreeg de thuisploeg in de 3eminuut al de eerste kans van de wedstrijd.

Met een pass van Djerrel Saffignani achter de verdediging werd Jay Luciano weggestuurd. Zijn schot in de korte hoek werd met een mooie redding gekeerd door Pelikaan-doelman Jeroen de Veij. Na deze kans was een half uur lang weinig te beleven. Papendrecht speelde slordig, leed veel balverlies en werd vroeg gestoord door Pelikaan.

In het laatste kwartier voor rust nam Papendrecht het initiatief over. De thuisploeg liet de bal makkelijker rondgaan en speelde zich onder de druk van Pelikaan uit. Jay Luciano was dicht bij de openingstreffer, nadat hij was weggestuurd en zich verlost had van zijn directe tegenstander. Alleen voor de Pelikaan goalie stiftte hij de bal over De Veij heen, maar de lat bracht redding voor Pelikaan. Niet veel later was hij weer in kansrijke positie, maar dit keer werd zijn schot gekeerd door De Veij. Diep in blessuretijd kwam Pelikaan uit het niets op 0-1. Een diepe bal werd half weggewerkt door de Papendrecht-verdediging. De eerste inzet van Pelikaan smoorde nog in de mêlee aan spelers, maar de inzet van Jordy van Buren verdween door een zee van benen in de verre hoek, waardoor Roy Rijntjes kansloos was.

In de tweede helft zakte Pelikaan ver terug en liet Papendrecht de bal. De sterk spelende Stephan Bravenboer was de motor achter veel Papendrecht-aanvallen. De eerste kans na rust was voor Papendrecht. Jay Luciano kreeg in de zestien een vrije schietkans, maar wederom redde Jeroen de Veij. De gasten, die op de counter loerden, kregen ook een kans. Uit een voorzet van de rechterkant kon Jelle Dekker vrij inkoppen, maar zijn kopbal kon simpel gevangen worden door Roy Rijntjes.

Halverwege de eerste helft kwam Papendrecht dan toch op gelijke hoogte. De net ingevallen Jearlon Martina legde met zijn eerste balcontact de bal vanaf de achterlijn bij de eerste paal, waar Jay Luciano binnentikte. Een kwartier voor tijd kwam Papendrecht verdiend op voorsprong. Jay Luciano werd op rechts diep gestuurd. Zijn voorzet kon uitverdedigd worden door de Pelikaan-defensie, waarna Stephan Bravenboer de bal oppikte en met een bekeken schuiver de 2-1 op het bord zette.

In de laatste tien minuten ontstond een geweldig gevecht om de punten. Pelikaan ging met opportunistisch spel op zoek naar de gelijkmaker. De Papendrechters loerden op de counter met hun snelle spitsen. De weer hardwerkende Justin Beemsterboer kon alleen richting het Pelikaan-doel. Zijn schot verdween in het zijnet. Jearlon Martina was de volgende, die weggestuurd werd. Zijn voorzet werd door Jay Luciano op de lat gekopt. Pelikaan kreeg nog wat kleine kansjes, nadat de bal in de zestien gepompt werd, maar de Papendrechtse defensie bleef overeind. Na het affluiten van scheidsrechter Luitgaarden in de 96eminuut was de blijdschap bij Papendrecht groot. Dankzij de dik verdiende zege is de ploeg van Johan Sturrus naar de 2eplek gestegen.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Adouvi, Kamerling, Leenheer, Muilwijk, Van Ek (Martina), Bravenboer (Van der Zeeuw), Saffignani, Beemsterboer, Luciano.

Onderschrift foto: Matchwinner en motor van vele Papendrechtse aanvallen Stephan Bravenboer omringd door Pelikaanspelers.