Spirit heeft niets in te brengen tegen Spartaan’20

0
266
Tjerk de Kogel in aktie voor Spirit[56]

Spirit leed zaterdag voor de 2e keer op rij een thuisnederlaag. Na de 1-4 van 2 weken terug op IFC werd er afgelopen zaterdag met 0-4 verloren van Spartaan’20.

De Ouderkerkers hadden niets in te brengen tegen de Rotterdammers. De koploper maakte vanaf het begin duidelijk wat hun missie is dit seizoen: terug promoveren naar de 1e klasse. Het zette meteen de aanval in en waren sterker in de duels. Spirit daarentegen was slordig aan de bal. Af en toe leek er een goede aanval aan te komen, maar smoorde dat in de Spartaanse defensie. De ploeg van Richard van Cappellen creëerden in de 1e helft geen enkele kans.

Spartaan’20 deed dat wel. Tot 2 keer toe reageerde Ruben van der Velden alert. De doelman verving de geblesseerde Sean Luthart. Halverwege de 1e helft was hij kansloos op een rake kopbal (0-1).

Na de rust was het niet veel anders. Spartaan’20 zocht de aanval en leek zelfs een tandje erbij te doen. Nadat eerst een makkelijke combinatie door de verdediging heen een speler vrij voor het doel kwam en zijn schot tot ieders verbazing op de paal belandde was het in de aanval daarna wel raak: 0-2. Korte tijd later werd het zelfs 0-3 en was de wedstrijd gespeeld.

In het restant van de wedstrijd kreeg Spirit nog wel een aantal mogelijkheden om de score wat draaglijker te maken. Ruben Slooff zag zijn schot via een Spartaans voet over het doel gaan en kopte Mick Veldhoen net over. In blessuretijd kon Tjerk de Kogel van dichtbij intikken, maar deed dat veel te zacht. Even daarvoor was Spartaan’20 nog op 0-4 gekomen.

Het is een tijd geleden dat Spirit op eigen veld zo kansloos verloren heeft. Natuurlijk zijn er verzachtendeomstandigheden. Naast Sean Luthart was ook sterkhouder Robbin Brouwer door een blessure afwezig. Zijn vervanger Anton de Koning deed het overigens heel goed op zijn plaats en behaalde als een van de weinige een voldoende.

Mede doordat de 2e klasse door de nieuwe piramide vorming van de competities jaarlijks steeds sterker wordt, zal Spirit zich uit de buurt van de laatste 5 plaatsen moeten gaan spelen.

Daarvoor zal het in eerste instantie de strijd aan moeten gaan met De Alblas, Alexandria’66 en Pelikaan, dat allen net als Spirit 3 punten heeft.

Volgende week gaat Spirit op bezoek bij Pelikaan. Beide ploegen zullen dan uit moeten maken wie (voorlopig) in de degradatiezone blijft en wie (langzaam) omhoog kan gaan kijken.

Klik op VV Spirit voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Spirit voor meer informatie over de club.