Spirit boekt makkelijke overwinning bij Deltasport: 0-3

0
113

Spirit beleefde zaterdag een makkelijke middag in Vlaardingen. Op bezoek bij Deltasport werd een 0-3 overwinning geboekt.
_NEW_Fysiotherapie Rozenburcht_250097
Het in degradatiegevaar verkerende Deltasport liet niet zien dat ze vochten voor lijfsbehoud. Op wat spaarzame kansjes en scrimmages voor het doel na was het Spirit dat het spel dicteerde. Met name in de 1e helft leverde dat geen overdreven veel grote kansen op. Een schot van Niels de Vries en 2 schoten van Tim van der Zee waren nog de gevaarlijkste pogingen. In de 2e helft revancheerde Christian Schrader zich meteen om het feit dat hij deze wedstrijd genoegen moest nemen met een invalbeurt. Na rust viel hij in voor Ruben Slooff en zette hij binnen een minuut op fraaie wijze de openingstreffer op het scorebord (0-1).

Tjerk de Kogel verdubbelde 10 minuten later de voorsprong. Op aangeven van Stefan Bitter ging hij op volle snelheid richting het Vlaardingse goal en maakte beheerst af: 0-2. Even daarvoor zag de aanvaller een schot van hem door de keeper uit het doel getikt. Spirit ging op zoek naar meer. Met wat meer precisie en overzicht hadden er heel wat doelpunten kunnen vallen. Zo zagen oa Tjerk de Kogel (schoot zelf), Christian Schrader (kopbal) en Tim van der Zee (schot) hun inzet niet het doel treffen en schoot Niels de Vries een vrije trap over het doel. De middenvelder maakte in het laatste kwartier wel de 0-3. Uit een vrije trap schoot hij nu wel prachtig raak.

Met de overwinning steeg de Ouderkerkse ploeg een plaatsje op de ranglijst, want Pelikaan verloor met maar liefst 6-0 van Alexandria’66. De Rotterdammers stegen daarmee naar de 10e plaats en spelen zich bijna veilig. Strijen (5-0 nederlaag bij Hellevoetsluis) staat  nog op een veilige 11e plaats. Charlois staat samen met Deltasport op de nacompetitieplaatsen. Rozenburg (1-1 bij SVS), volgende week de tegenstander van Spirit, blijft vooralsnog laatste.
Dominos_voorjaar2021In de strijd om het kampioenschap is het nog volop spannend. Hellevoetsluis is de nieuwe koploper. DCV volgt op 2 punten na de thuisnederlaag tegen CWO (0-1). De Vlaardingers staan nu 3e, 2 punten achter DCV. Sparta, 4e op de ranglijst, staat daar weer 1 punt achter, maar hebben nog een restantwedstrijd te goed tegen Deltasport. Die wedstrijd werd eerder dit seizoen bij een tussenstand van 1-1 gestaakt.