Matig CKC wint uit van NOC Kralingen 0-2

0
137

CKC kwam in de eerste helft maar niet aan voetballen toe. Dit was de verdienste van NOC Kralingen, die CKC tot de middenlijn aan de bal lieten. CKC zocht veel te vaak de lange bal die continu onderschept werd door het middenveld of de uitstekende laatste man van NOC Kralingen. Voorafgaand aan het duel had trainer Mario Meijer aangegeven geduld te hebben, de bal rond te spelen en naar het moment af te wachten wanneer er ruimte achter hun verdediging ontstaat. De momenten dat CKC deze ruimte wist te vinden leverde dat ook direct gevaar op.

In de 26e minuut had CKC een aanval over de rechter kant van het veld, wat resulteerde in een corner. Deze werd genomen door aanvaller Bjorn Setoe. De bal werd voor de goal weggekopt maar in de voeten van Mark de Borst die verwoestend hard uithaalde in de rechterhoek, 0-1. De goal gaf CKC een zekere rust en zelfvertrouwen en ging daardoor makkelijker en beter combineren. Zonder echt grote kansen te creëren, kreeg CKC wel steeds meer overwicht. In de rust gaf Mario Meijer nog eens aan wat er van te voren was besproken en afgesproken.

In de tweede helft kreeg CKC na een paar minuten al een grote kans. Yairo van Horik speelde op links Finn Zijta aan. Zijta zag op zijn beurt Bjorn Setoe op de elfmeter staan en die schoot op goal, maar de keeper was paraat en stopte fraai de bal. Vervolgens kwamen een aantal kleine kans. Finn Zijta schoot over, een vrije trap van Mark de Borst werd tot corner gekopt en twee kopballen van Yairo van Horik net naast.

In de counter werd NOC Kralingen nog wel een aantal keer gevaarlijk. Mark de Borst wist ternauwernood een voorzet vanaf links tot corner te bombarderen. Ook Stefan Brons redde CKC nog een keer in de zestien. In deze periode kreeg NOC Kralingen nog twee grote kansen die zij niet benutten. Vervolgens was het CKC weer dat het initiatief terugnam. Yairo van Horik kreeg zijn grootste kans van de wedstrijd dankzij Stefan Brons, die dankzij een fraaie actie de bal voorgaf. Helaas schoot Yairo deze bal naast.

In de 70e minuut wisselde Mario Meijer beide spitsen Bjorn Setoe en Yairo van Horik. Voor hun in de plaats kwamen Karel Bleichrodt en Swen Copier. Vrijwel direct erna, in de 75e minuut, hadden beide succes. Stefan Brons nam op links een uitbal die kwam bij Karel Bleichrodt. Hij passeerde ‘op zijn karels’ twee spelers en zag Swen Copier vrij voor de keeper staan. Hij twijfelde geen moment en schoot keihard de 0-2 in de linkerhoek.

Even later kreeg Karel nog een grote kans, maar werd hij afgevlagd voor buitenspel. Ook Jesse Loozen, ingevallen voor Kaj Platteschor, kreeg nog een grote kans. Scheidsrechter T.v.d.Heiden trok er zes minuten extra tijd bij, terecht na een ernstige blessure van een speler van NOC Kralingen. CKC kwam in het restant niet meer in gevaar. Mario Meijer nam zijn spelers en staf direct na het eindsignaal naar de middenstip en sprak ze toe dat ze dankzij het hele team weer hadden gewonnen.

Volgende week speelt CKC andermaal een belangrijke wedstrijd op weg naar het kampioenschap in de vierde klasse. Op sportpark ’t Veer in Rotterdam Kralingseveer treed CKC aan tegen nummer drie van de ranglijst BSC’68. Zij wisten na drie wedstrijden niet gewonnen te hebben eindelijk weer te winnen van FC Banlieue met 2-0. Door de drie niet gewonnen wedstrijden is BSC’68 inmiddels afgehaakt in de strijd om het kampioenschap. Alleen nummer twee Groeneweg kan nog de titel van CKC afsnoepen.

Opstelling: Perry Heijser, Mark de Borst 1 dlp., Damien Huibregtse, Mike v.d. Spoel (Victor Loop), Stefan Brons, Ruben Schippers, Kaj Platteschor (Jesse Loozen), Finn Zijta, Nick Koster, Yairo v. Horik (Karel Bleichrodt), Björn Setoe (Swen Copier 1 dlp.).