Spirit blijft tegen DCV weer met lege handen staan: 0-1

0
139

Spirit is er weer niet in geslaagd de tegenstander hun wil op te dringen en vervolgens afstand van te nemen. Onder het toeziend oog van bijna 1200 toeschouwers was het Spirit dat wel het beste voetbal op de mat probeerde te leggen, maar het was DCV dat uiteindelijk met de winst er vandoor ging: 0-1.
_NEW_Fysiotherapie Rozenburcht_250097
Net als in de uitwedstrijd eerder dit seizoen, waar Spirit na een 0-2 voorsprong met 3-2 verloor, was de nummer 9 van de competitie zeker niet de mindere tegen koploper DCV. De Ouderkerkers creëerden veel meer kansen, maar miste de scherpte om dat verschil om te zetten in doelpunten.

Zo kopte Tim de Vaal net naast en zag Christian Schrader zijn inzet net voorlangs gaan. In de 2e helft was het Ruben Slooff die de openingstreffer in het vizier had, maar kon de doelman niet verschalken. Diezelfde doelman was hem nog 2 keer de baas. Bij een dieptepass op de Ouderkerkse spits was hij sneller bij de bal en een hoge bal kon hij zonder te springen boven het hoofd van de Spirit aanvaller opvangen. Toch kreeg Ruben Slooff de bal in de touwen, maar voorafgaand buitenspel bracht roet in het eten.
Dominos_voorjaar2021DCV, als medekoploper naar Ouderkerk gekomen, wist er maar weinig tegenover te zetten. Het probeerde in de eerste helft wel zijn stempel te drukken, maar echt gevaarlijk werd het niet. Een schot tot corner verwerkt en een schot voorlangs was het enige wapenfeit van de 1e helft. Ook in de 2e helft werd het de Ouderkerkse doelman niet moeilijk gemaakt. Slechts 2 keer wist de DCV spits gevaar te stichten, tot 2 keer toe ging daar een Spirit fout aan vooraf. De eerste keer tikte de Krimpense aanvaller verschrikt door de uitkomende keeper de bal ver naast. Maar in de 80e minuut maakte hij het wel koelbloedig af: 0-1.

In de resterende tijd zette Spirit vol druk en moest DCV alleen verdedigen. Van alles gebeurde in het strafschopgebied van DCV. Een schot voorlangs, een gemiste voorzet, diverse corners, geclaimde strafschop en scrimmages voor het doel, maar het mocht niet baten. Spirit kreeg de bal niet in het doel en moest daarmee de 7e nederlaag van het seizoen incasseren. DCV vierde de winst uitbundig. Zeker met de wetenschap dat concurrent Hellevoetsluis punten liet liggen bij CION (1-1) en de ploeg uit Krimpen aan den IJssel nu dus weer alleen koploper is.