Spirit bekert verder na 0-6 overwinning

0
140
Spirit, Daniel van der Zwam

Spirit heeft zaterdag de beker wedstrijd tegen Rotterdam United met 0-6 gewonnen. Middenin de strijd, die Spirit in de competitie levert tegen dreigende degradatie, werd deze wedstrijd dan ook niet meer dan een veredelde oefenwedstrijd.

Een goede score zou een stuk zelfvertrouwen leveren voor de moeilijk scorende ploeg. Voor de rest was fit blijven de belangrijkste opdracht. Want Spirit kampt nog steeds met veel afwezigen. Cris de Jong, Ruben Slooff en Ruben de Vries waren afwezig. Ook Sean Luthart was niet in de wedstrijdselectie opgenomen. De doelman had te veel last van pijntjes en werd vervangen door Aart Labee. De 37 jarige doelman, die in 2009 en 2010 onder de lat stond van Spirit 1, werd onlangs teruggehaald uit het 7e  team van Spirit om te keepen bij Spirit 2. Zaterdag maakte hij zijn rentree bij Spirit 1, waarin hij in maart 2010 voor het laatst plaats nam tussen de palen.

Eerste helft

Spirit startte voortvarend. Al binnen 2 minuten kwamen de Ouderkerkers al op voorsprong.
Na goed voorbereidend werk van Timme van Hof kopte Lukas Bos de 0-1 in. Daniel van der
Zwan zette zijn ploeg nog voor rust op een veilige voorsprong. Hij scoorde fraai de 0-2 en na ruim een half uur de 0-3. Spirit speelde op dat moment al met een numerieke meerderheid. De thuisploeg liep al halverwege de eerste helft tegen een rode kaart aan.

In de 2e  helft speelde Spirit de wedstrijd rustig uit. Jeugdspeler Nicky Bentzon kreeg ook
weer minuten in het team van Richard van Cappellen en scoorde de 0-4. Daniel Gerritse
kopte een paar minuten later een voorzet van Tjerk de Kogel achter de Rotterdamse
doelman (0-5). Het laatste doelpunt kwam op naam van Lukas Bos. De spits rondde een voorzet van Robbin Brouwer af en besliste de eindstand op 0-6. Spirit gaat ook na februari nog minimaal één bekerwedstrijd spelen en dat is lang geleden.

Maar voorlopig moet de focus weer op de competitie gelegd worden. Daarin moet een gat
van minimaal 5 punten goed gemaakt worden om degradatie dreiging af te wenden.
Zaterdag speelt Spirit in Alblasserdam de eerder afgelastte wedstrijd tegen De Alblas.

Klik op vv Spirit voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Spirit voor meer informatie over de club.