Spijkenisse loopt dure punten mis

0
83

Na een onthutsend slechte eerste helft gaf eigenlijk niemand meer een cent voor de kansen op succes van Spijkenisse in de vierde competitiewedstrijd tegen DFS. Doch in de tweede helft zagen de toeschouwers een herboren ploeg uit Spijkenisse, die aan de winst rook, maar genoegen moest nemen een 2-2 puntendeling na een schier uitzichtloze achterstand van 2-0.

Groen-Witten in blessuretijd naast DFS: 2-2

Opheusden – Voor de rust was de gastheer niet alleen actiever, maar voetbalde vooral ook beter. De mannen van trainer Peter Wubben waren totaal van slag en de bal bereikte sporadisch een medespeler met dezelfde kleur shirt. DFS begon opportunistisch aan de klus en overtroefde de gasten vooral op inzet. Het tot vervelends toe overspelen van de bal in eigen gelederen stimuleerde DFS tot het verrichten van meer arbeid en het ontwikkelen van druk op de Spijkenisse defensie. In de 25e minuut was het al raak. De boomlange aanvalsleider van de thuisclub Remy Raterink opende de score en kreeg twee minuten na de openingstreffer de kans om de voorsprong te verdubbelen doch hij knikte het kleinood tegen de lat. In de 38e minuut lukte het wel. Het leder kwam weer voor de voeten van Raterink, doelman Mustafa Amezrine stopte de inzezt aanvankelijk maar Raterink sloeg onverbiddelijk in de rebound toe: 2-0. Op dat moment leek niets er op dat Spijkenisse nog uit het diepe dal zou en wilde klauteren en de strijd leek onveranderd naar de ruststand te leiden. Maar daar dacht Kees Tol anders over. Terwijl de ontmoeting al in de extra tijd was beland joeg de Volendammer door in een schier uitzichtloze situatie en maakte het verdediger Rick van Walsem nog knap lastig. Die raakte de bal maar half bij de verwerking en de snelle Tol joeg onverwijld en rechtstreeks naar het vijandelijke doel. Vervolgens loodste hij de bal vakkundig naast sluitpost Peter Veeneman en zorgde op de valreep nog voor de niet en door niemand meer verwachte aansluitingstreffer: 2-1.

Wederopstanding

Na de pauze putte Spijkenisse moed uit het late doelpunt in de eerste helft. Een herboren Spijkenisse verscheen op de mat en opende direct de jacht op de gelijkmaker. DFS keek wat raar uit de ogen en trok zich terug op de eigen speelhelft om verdere averij te voorkomen. Trainer Peter Wubben droeg zijn steentje bij om de druk te verhogen en bracht El Fazazi, Van der Pluijm en in de 83e minuut Amsterdam in het veld. Daarvoor kreeg Spijkenisse ook al kansen te over om langszij te komen maar er zijn nu eenmaal van die dagen dat het allemaal niet zo lijkt te lukken.

Het thuispubliek smeekte om het laatste fluitsigaal toen het leder in het bezit kwam van Marvin van der Pluijm op de linkervleugel. Hij omspeelde twee verdedigers, zette de bal onberispelijk voor waarna Rephendry Amsterdam voor de niet meer verwachte gelijkmaker zorgde. De vreugde was evenzeer groot als wrang.

“Als we in de eerste helft hadden gespeeld zoals in de tweede helft dan hadden we deze pot gewoon met 5-1 gewonnen,” constateerde oefenmeester Peter Wubben met een wat nare nasmaak over het duel.

DFS-Spijkenisse 2-2 (2-1). 25′ en 38′ minuut Remy Raterink 1-0 en 2-0, 45+3 Kees Tol 2-1, 90+4 Rephendry Amsterdam 2-2.

DFS: Peter Veeneman, Corne Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst (18′ Mart Raterink), Marc Harlaux, Remy Raterink, Lucien Dors, Noe Bokila, Marijn de Kler (70′ Jeffrey Arends), Lorenzo Davids, Gijs Grootendorst (62′ Matthijs Kuypers).

Spijkenisse: Mustafa Amezrine, Yassire Hamdani, Jesse Luijkx (83′ Rephendry Amsterdam), Anyhony Bentem, Glenn Rijsdijk, Stefano Goncalves (65′ Adam El Fazazi), Felino Jardim, Sander Barragan, Jazzy Adams (65′ Marvin van der Pluijm), Peter de Lange, Kees Tol.

Bijzonderheden: De wedstrijd begon een kwartier later omdat een assistent-scheidsrechter verlaat was.

Scheidsrechter Marc Germs uit Wilnis leidde redelijk en gaf de gele kaart aan Mark Raterink, Remy Raterink, Lorenzo Davids en Noe Bokila van DFS en Yassire Hamdani en Jesse Luijkx van Spijkenisse. Aantal toeschouwers: 200.

Tekst: VV Spijkenisse
Foto’s: Piet van Dijk, Martin Smit & DFS