Spijkenisse kan titel wel vergeten

0
94

Spijkenisse ontbeert happy end en kan de titel wel vergeten. RKAV Volendam stevent na 1-3 winst rechtstreeks op kampioenschap af. Aanvaller Marvin van der Pluijm gaf zijn en de gevoelens van zijn teamgenoten over de met 1-3 verloren wedstrijd tegen koploper RKAV Volendam na afloop treffend weer…..

Spijkenisse –   ,,Voor je gevoel achteraf kun je beter slecht spelen en winnen, dan goed spelen en verliezen,” verzuchtte hij in de kantine. Spijkenisse speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen, vond ook trainer Peter Wubben van de groenwitten, maar moest de volle buit aan de bezoekers laten. Spijkenisse moet op een troostprijs in de vorm van een periode-kampioenschap hopen om de doelstelling, promoveren naar de derde divisie, dit seizoen nog te realiseren.

Het titanenduel ging, na het in achtnemen van een minuut stilte vanwege het overlijden van de zeer gewaardeerde vrijwilliger Koos Meulendijk, direct in hoog tempo van start. Ook werd direct duidelijk dat het duel een hoog niveau zou halen. Over en weer werden ziens waardige combinaties opgezet, alleen de afronding had wat meer voeten in de aarde. Spijkenisse kreeg in de 17e minuut de eerste grote kans. Via een razendsnel opgezette aanval over links kwam de bal op volle snelheid terecht bij de opgerukte Demi Gosepa, die in de basis de geblesseerde Glenn Rijsdijk meer dan acceptabel verving. In plaats van keihard op het doel te kegelen koos Gosepa voor de intellectuele variant en probeerde de verbouwereerd op de doellijn genagelde doelman van RKAV Volendam te verschalken met een listige boogbal. Het leder ketste tot ontzetting van de aanhangers van de gastheer via de lat terug in het veld zodat de beginstand in takt bleef.

De bezoekers waren bepaald niet onder de indruk van dit wapenfeit en schakelden vliegensvlug over vanaf de verdediging naar de aanval. Vijf minuten nadat het aluminium RKAV behoede voor een achterstand kwam het leder in het bezit van Joey Tol op de linkerflank. Dreigend soleerde hij voorwaarts, passeerde op onnavolgbare wijze drie keer dezelfde verdediger van Spijkenisse en deponeerde het leder met gevoel voorbij doelman Michael Termijn: 0-1. Tot aan de rust deden beide teams er alles aan om de tegenstrever te verschalken, doch zonder het beoogde en gewenste resultaat.

Rijper in de afronding

Ook in de tweede helft haalde het duel een bijzonder hoog niveau. Drie minuten na de spelhervatting legden de Spijkenissers weer zo’n oogstrelende combinatie op de door de onophoudelijk aanhoudende regen nat geworden grasmat. Het kleinood werd door Felino Jardim naar Demi Gosepa gedirigeerd die op zijn beurt in de aanval Adam El Fazazi aan het werk zette. De vleugelflitser transporteerde de bal naar de gretige Marvin van der Pluijm die het happy end op een haar na miste. En, toen herhaalde zich weer een stukje geschiedenis. De zeer aanvallend spelende verdediger Yassire Hamdani rukte dreigend op naar het vijandelijke doel en werd ontoelaatbaar neergelegd. Scheidsrechters Berg legde de bal op de stip en de pas ingewisselde Peter de Lange voltrok koelbloedig het vonnis: 1-1.

Een zinderende tweede helft van de tweede helft kondigde zich aan met meer balbezit voor Spijkenisse en een sneller schakelend RKAV Volendam. De koude douche kregen de mannen van Wubben over zich. In de 72′ was het Joey Tol die zijn ploeg met 1-2 weer op het juiste spoor zette en 79′ zorgde Jeffrey Veerman er met zijn treffer voor dat de Volendammers een forse stap zetten in de richting van het kampioenschap. Spijkenisse gaf echter nooit op en deed er alles aan om het tij nog te keren. Tevergeefs, want de ploeg ontbeerde het kleine beetje geluk dat nodig is voor een succesvolle afronding en de bezoekers ontpopten zich als een zeer volwassen voetballende ploeg die in minder dan geen tijd overschakelde van de verdediging naar de aanval.

,,Ze spelen erg gemakkelijk en weten elkaar blindelings te vinden,” oordeelde Peter Wubben over de wedstrijd. ,,Volendam is in hun ontwikkeling verder dan ons. Wij speelden onze beste wedstrijd in dit seizoen. Hoopvol dat we hebben laten zien dit niveau te kunnen brengen.” ,,We zijn nog niet eens halverwege de competitie,” weersprak Rephendry Amsterdam, die wegens een blessure aan zijn knie noodgedwongen toekeek, de constatering dat er voor Spijkenisse niets meer te halen valt dit seizoen. ,,Er zijn nog periodetitels te vergeven en als we hoog eindigen kunnen we misschien een periodetitel overnemen. Er is nog niets verloren en in de sport weet je het maar nooit.”