Speelsters van Theole MO15-2 maken reuzenstappen

0
557

De aanwas van meisjes heeft het ledenaantal van Theole de laatste jaren een flinke boost gegeven. Steeds meer jongedames vinden de weg naar sportpark Drumpt en het nieuwe team MO15-2 is daar een mooi voorbeeld van. Bijna alle speelsters startten afgelopen zomer pas met voetbal, maar de voetbalsters maken een stormachtige ontwikkeling door.

Rillend van de kou staan de speelsters van de M015-2 keurig in een rijtje opgesteld aan de zijlijn van het hoofdveld van Theole. Bibberend en trillend op hun benen wachten ze totdat het team compleet is, zodat de broodnodige warming-up kan beginnen. Het zonnetje schijnt in Tiel en de lucht is dan wel strakblauw, maar lekker voetbalweer is het allerminst op deze vroege zaterdagmorgen. Het gezegde ‘April doet wat hij wil’ is van toepassing, want het kwik komt net boven het vriespunt uit hier op sportpark Drumpt. In deze bijzondere weersomstandigheden trapt
Theole MO15-2 straks af tegen de leeftijdsgenoten van Den Dungen.

In de tweede competitiehelft won de MO15-2 tot nu toe één duel, een prestatie die het elftal in de eerste seizoenshelft niet voor elkaar kreeg. “Dat is niet gek, want het is een compleet nieuw team”, zo legt Jeanette Honders vanaf de zijlijn uit. “Op een enkeling na zijn alle meiden pas dit seizoen gestart met voetballen. Het duurde uiteraard eventjes voordat de dames op tactisch en technisch gebied dingen oppikten, maar het gaat steeds beter. Helaas hebben we in het begin dus bijna alles verloren, maar in deze lagere competitie voelen we ons beter thuis. Het is veel leuker voetballen”, zo legt de voetbalmoeder en teammanager van de MO15-2 uit. “De speelsters hebben veel plezier, zijn erg fanatiek en het is leuk om te zien dat ze in het veld reuzenstappen maken.

POSITIEVE COACHING
De warming-up is inmiddels grotendeels achter de rug en de meiden van de MO15-2 zijn bijna klaar voor het duel met Den Dungen. Kort voor aanvangstijd meldt de vrolijke trainer zich ook op het
hoofdveld van Theole. Capan Kilic roept zijn speelsters bijeen, houdt een tactiekbespreking en geeft sommige jongedames nog wat persoonlijke tips mee. “De meiden zijn blij met een trainer als Capan”, zo weet Honders. “Tijdens de trainingen zorgt hij ervoor dat de speelsters steeds beter gaan spelen en zijn positieve houding is ook erg belangrijk. Het team heeft als nieuwkomer in de competitie zeker aan het begin dus veel wedstrijden verloren, maar Capan kijkt voornamelijk naar de dingen die goed gaan. De meiden worden door hem zeer positief gecoacht en dat is maar goed ook: ze blijven daardoor gemotiveerd, niet iedereen zit namelijk te wachten op felle kritiek. Bij meiden komt dat soms harder binnen dan bij jongens”, zo vertelt de vrolijke teammanager lachend.

Vorig seizoen had Theole één MO15 team, maar afgelopen zomer meldden vele jongedames zich aan bij de club, waardoor de oprichting van de MO15-2 een feit was. Enthousiaste meiden brachten hun vriendinnen mee en die vroegen op hun beurt ook weer meiden om mee te gaan naar Theole. De speelsters moeten nog veel leren, zo blijkt in het met 0-3 verloren duel tegen Den Dungen. Maar met de inzet en het plezier zit het helemaal goed. Het leuke meidenteam is een echte aanwinst voor Theole.