Smaakmaker Jansen gaat nu pas in training

0
149

Dit seizoen is het de eerste keer in negen jaar dat hij zijn gezicht gaat laten zien op de training. Toch hebben we het niet over derderangs voetballer maar over smaakmaker Elco Jansen (29). Een verhaal met de man die voetbalt voor Krabbendijke maar toch echt zo’n 225 kilometer verderop woont.

Toen Jansen klaar was met zijn opleiding tot sportdocent lagen de banen bepaald niet voor het oprapen. Een school in Zwolle bood echter uitkomst en dus woont en werkt de Zeeuw daar al een aantal jaren. ,,Soms is het lastig”, erkent de vleugelspeler. ,,Maar toch heb ik het beste van twee werelden. Doordeweeks vermaak ik me in Zwolle, in het weekend zie ik m’n vrienden van Krabbendijke. Toch kan het best zijn dat ik binnenkort ga verhuizen. Dit schooljaar ben ik op vrijdag vrij en dus ga ik op donderdag al lekker naar Krabbendijke om te komen trainen.

Zijn woonafstand heeft er wel al voor gezorgd dat Jansen het nooit hogerop probeerde. Terwijl die kansen er wel degelijk lagen voor de man die in 2014 en 2015 op meer dan 30 doelpunten eindigde in de 3e klasse. ,,Kloetinge en Halsteren waren ooit serieus geïnteresseerd. Bij Kloetinge sprak ik met toenmalig trainer Diederik Hiensch en hij wilde zeker compromissen sluiten. Zelf heb ik niet echt doorgepakt en daar heb ik soms wel spijt van. Kloetinge had wel bij me gepast.”

De spijt van een gemiste overstap wint het echter niet van zijn ultieme clubgevoel voor Krabbendijke. De club waarmee hij afgelopen seizoen voor het eerst in zijn carrière kampioen werd bij een eerste elftal. ,,Ik besef ook dat ik geluk heb gehad met het beleid van Krabbendijke. Als je door werk of studie niet kunt trainen maar je wel een toegevoegde waarde bent, dan speel je gewoon.” En of Jansen ook afgelopen seizoen weer een toegevoegde waarde was in het elftal van trainer Pim Bruins. Met zijn snelheid en dribbels was hij weer een plaag voor iedere derdeklasser. ,,Met Rico de Putter kregen we er een echte balvaste targetman bij waardoor we beter konden aansluiten. Het was echt een ongekende weelde. Vooraf waren Wieldrecht en Tholense Boys eigenlijk de favorieten maar we eindigden zelfs tien punten boven die mannen uit Tholen. Nu op naar weer een mooi seizoen.”