Sliedrecht sluit jaar af als koploper

Afgelopen weekend won Sliedrecht verdiend van Montfoort. Het was een spannende maar een goede wedstrijd, maar dat kan soms ook vermakelijk zijn. De laatste competitiewedstrijd van dit jaar zorgden ervoor dat Montfoort naar plek vijf afdwaalden.

Sliedrecht begon goed aan de wedstrijd en had al binnen vijf minuten op een 3-0 voorsprong kunnen staan. Het bleef in die fase bij een doelpunt, die wel van ongekende klasse was. Een snelle aanval via Hakan Tokul bracht de bal bij de opgekomen Roy van ’t Hoog, die een voorzet op maat gaf aan Dennis Verhoef. Met een harde kopstoot liet de spits in de 3e minuut al de 1-0 aantekenen. In het verloop van de eerste helft gaf Sliedrecht weinig weg. De ploeg ging wel de lange bal spelen, maar de sterke verdediging af niks weg tegen de sterke voorhoede van Montfoort.

In het tweede helft kwam kreeg Sliedrecht een paar goede kansen maar was lukte het de ploeg niet om de beslissende 2-0 te maken. Het spel was goed en de druk ook, maar door het missen van de kansen bleef de wedstrijd spannend en bleef Montfoort hoop houden. Montfoort werd eigenlijk alleen gevaarlijk door standaardsituaties. Vlak voor tijd kreeg de ploeg nog een vrije trap, maar de werd op de vuisten van de keeper geschoten. Het bleef dus 1-0. Door deze overwinning gaat Sliedrecht overwinteren als koploper in de 1e klasse C, met één punt voorsprong op naaste belager Sportlust’46 en vervolgens al zes punten op Heerjansdam en Nieuw-Lekkerland. Het lijkt dus een titelstrijd te worden tussen deze twee ploegen.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Almkerk 5 wint altijd drie helften en playbackshows?

Vandaag spreken we met Almkerk 5. De heren zijn het jongste vriendenteam van Almkerk en de beste uit de...

WK-Praatjes: Marokko en Portugal zitten bij de laatste acht

De laatste achtste finales zijn gespeeld en daarmee zijn alle kwartfinales bekend. Vandaag kijken we terug naar de laatste...

Van Hooijdonk van Bavel is harde werker van beroep

Een harde werker, op en buiten het veld. Met een kwekerij in champignons weliswaar een andere tak van sport,...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.