Sliedrecht op de weg omhoog in eerste klasse C

0
143

SLIEDRECHT – Het eerste elftal van voetbalvereniging Sliedrecht leek een jaar geleden kansloos te degraderen uit de hoofdklasse in het eerste jaar op dat niveau, maar de ploeg van Michel Langerak vocht zich in de tweede seizoenshelft knap naar boven en hield met FC Breukelen en Smitshoek uiteindelijk nog twee ploegen onder zich in een loodzware competitie.

Nog nooit speelde de club op zo’n hoog niveau. In de nacompetitie lukte het de manschappen van Langerak niet om degradatie af te wenden. In de nacompetitie werd in eerste instantie nog met 6-1 gewonnen van Montfoort, maar na een 2-1 nederlaag tegen SV Nootdorp viel het doek alsnog na een zwaar seizoen. De degradatie terug naar de eerste Klasse zorgde voor flink wat mutaties op sportpark De Lockhorst. Met het vertrek van Arif Irilmazbilek (SV Heinenoord), Stefan van Dam (gestopt) en Basjan Munten (nu keeperstrainer bij Sliedrecht) leverde Langerak flink wat ervaring in. Met de komst van onder anderen Aron de Keijzer (Nieuw-Lekkerland), Mathijs Donatz (XerxesDZB), Michael Bommeleyn (Barendrecht), Lennard van Geel (Wieldrecht), Roy van ‘t Hoog (Hardinxveld) en Achmed Kalife (SVW) kwam daar wel weer vers en jong bloed voor in de plaats.

Desondanks kende Sliedrecht in de eerste klasse C, dit seizoen voor de verandering met veel teams uit de provincie Utrecht, een moeizame en wisselvallige start. Inmiddels is Sliedrecht weer opgeklommen naar de derde plek, door vijf overwinningen in de laatste zes wedstrijden, maar de ploeg van de ambitieuze Langerak staat nog wel ruim achter de koploper. Als Sliedrecht net als vorig seizoen weer echt loskomt na de winterstop, zijn er nog mooie dingen mogelijk.

© VoetbalJournaal