SJC sterk, Harkemase Boys iets sterker

0
131

De trouwe fans van SJC zagen hun favorieten op een geweldige 2-0 voorsprong komen. Toch bleek dit niet genoeg te zijn om er met de winst vandoor te gaan.

De 1-0 van Youssef el Baouchi  in de 21e minuut was zo mogelijk nog fraaier dan die van vorige week tegen Noordwijk. En de kopbal, zo’n  2 minuten later van  Rick van Dijk, die hoog boven zijn tegenstander uit torende, werd ook al door iedereen bewonderd.

Toch bleken deze 2 doelpunten niet genoeg om een 3punter te scoren. El Baouchi maakte het zijn tegenstander bijzonder lastig. Vlak voor de 2-0 had Harkemase Boys al kans op een  gelijkmaker maar het schot van Stelpstra was slecht een rollertje en een makkelijke prooi voor Haggerty.

Een veerkrachtig Harkemase Boys vocht zich via een benutte strafschop terug in de wedstrijd. Daarbij wel wat geholpen door keeper Haggerty die te laat was en Bruintjes binnen de 16 ten val bracht. Renken verzilverde penalty bekwaam: 2-1.

In de 52e minuut viel via Stelstra de gelijkmaker: 2-2. En precies na een uur kwam het doelpunt wat achteraf de genadeklap bleek: 2-3.

SJC begon de wedstrijd goed, maar uiteindelijk was Harkemase Boys toch de ploeg die de overwinning verdiend wist af te dwingen.

Trainer Tieme Klompe zei na afloop dat hij SJC wel degelijk vreesde en daarom zijn strijdplan had aangepast. Klompe: ‘We wilden aanvankelijk SJC het spel laten maken en bleven bewust terug om met een counter te kunnen toeslaan. Na de 2 -0 moesten we uit een ander vaatje tappen en gelukkig werden we geholpen door die strafschop. Na rust begonnen wij beter en kwamen op voorsprong. Waarna SJC toch behoorlijk wist terug te komen. Maar de winst was gelukkig voor ons’.

In de 35e minuut was er opnieuw  een kans voor de Boys maar Jordy Groot kon op de doellijn redden. Kort daarna dus de strafschop met even later ook nog een Friese corner,die gelukkig goed werd verwerkt.

Op slag van rust soleerde el Baouchi  vanaf links langs een vijftal Friezen naar de rechter flank. Maar zijn schot werd makkelijk geblokt.

Na de rust kwam Harkemase Boys vol strijdlust uit de kleedkamer. SJC kwam onder druk en Mike van Toor ontsnapte aan geel. Harkema speelde achter 1 op1 en in de spits dook steeds Stelpstra op die dan ook simpel de 2-2 mocht maken. In die periode ontbrak het SJC volkomen aan overtuiging en stond het verdedigend bepaald niet erg sterk. Na een uur  viel de 2-3  en daarna werd aanvoerder Stef van der Zalm gewisseld voor Mark Turk. Even leek SJC zich te herpakken met mogelijkheden voor Tom Duindam.

Sjaak Polak bracht Kapata voor van Toor. De bonkige verdediger ging naast Tom Duindam in de spits spelen en dat zorgde voor onrust bij de Friezen. SJC bleef zoekende naar de juiste speelwijze.

In het veld ontstond, mede veroorzaakte door het vreemde optreden van de Cock, even wat irritatie. De leidsman gaf op advies van de assistent, beide teams een gele kaart.

Met 10 minuten te gaan leek SJC via kopballen van Duindam en Kapata te kunnen scoren. Dat leek even later ook de voor Strojil ingevallen Jelle van Went te gaan doen. Zijn eerste bal contact was direct een kansrijke kopbal die helaas over vloog.

Met nog enkele spannende momenten en kleine mogelijkheden voor Tom Duindam en Jelle van Went. Maar uiteindelijk werd er afgefloten en bleek SJC opnieuw de winst aan de tegenstander te moeten laten.