SJC haalt opnieuw de winst binnen

0
125

Het vlaggenschip van SJC bezorgde de jarige voorzitter Meijvogel het perfecte cadeau. Opnieuw winst en wel met 3-1 op SDO. Die gezien de ranglijst als concurrent mocht worden betiteld. De heenwedstrijd in Bussum was bepaald niet gemakkelijk en die eindigde in 2-2.

Interim-coach Tom van Rijn begon met dezelfde basis-elf als vorige week tegen Emmen. En opnieuw zag hij vanuit de dug-out dat SJC een snelle voorsprong wist te verwerven. Al in de 2 e minuut kwam de bal via een snelle ingooi van Jordi Groot bij Timo Ruigrok. De verzond een diepe bal over de hele breedte naar Lucas Coopmans. Die controleerde de bal met aanname op de borst en schoof het leder beheerst laag langs Bussumse keeper in de verre hoek: 1-0.

SDO begreep dat hoe gevaarlijk de snelle spits kan zijn. En zij probeerde dan ook met een aantal veel te forse overtredingen dat gevaar in te dammen. De veel te laconiek optredende scheidsrechter zag geen reden tot sancties. Inmiddels was de stand al weer gelijk geworden nadat de bal heel ongelukkig via het gelaat van Melvin van Stijn in eigen doel was beland: 1-1. Na bijna 20 minuten dreigde SJC zelfs op een achterstand te komen na een ernstige miscommunicatie in de laatste linie. SDO kreeg een dot van een kans, gelukkig voor alles wat SJC was werd een treffer toch nog voorkomen.

Een paar minuten later ontplofte de Bussumse bank toen zij meende recht te hebben op een strafschop. Een forse maar toelaatbaar geachte ingreep voorkwam een Bussumse treffer. Na zo’n 28 minuten werd ook Timo Ruigrok slachtoffer van een overtreding, een flinke schop op de enkel. Maar gelukkig kon de spelmaker de wedstrijd vervolgen. En kort daarna leek de SJC tribune te ontploffen. Een fraaie indraaiende corner van rechts van routinier Jordy Groot werd door Nick Lim in één keer op de pantoffel genomen: 2-1. Kort voor rust leek SJC zelfs de voorsprong verder te vergroten. Bij een snelle slimme counter kwam de bal bij Demir Strojil. Na een snelle rush bereikte zijn voorzet Mostava Frederik, die maar net naast kopte.

In de 2 e periode zette SDO SJC al vroeg onder druk. Maar de uitvoering was feitelijk te simpel om het de SJC-verdediging echt moeilijk te maken. SJC kwam er zelf wel wat moeilijker uit en opvallend was een incident waarbij Timo Ruigrok via een eigen speler de bal keihard in het gelaat kreeg. Gelukkig kon hij worden opgelapt. Na 25 minuten verving Nigel Hardenberg de hardwerkende spits Mostava Frederik. En een kleine 10 minuten later was het Wesley Haasnoot die Stef van der Zalm kwam vervangen. Vlak voor tijd leek Lucas Coopmans de wedstrijd in het slot te gaan gooien nadat Timo Ruigrok de bal fraai in de ruimte achter de verdediging had gelegd. Helaas kon een uitlopende keeper een 3 e doelpunt nog voorkomen. Natuurlijk deed SDO ook wel wat terug. Eerst was Haggerty er met een fraaie redding en even later zagen we een fraaie omhaal die pardoes op de lat uiteen spatte. In de tegenaanval schoot Coopmans ook nog op de kruising.. Uiteindelijk kwam SJC via Wesley Haasnoot op de verlossende 3-1. Opnieuw was de snelheid van Coopmans de Bussumse verdediging te machtig. Zijn voorzet bereikte een zeer attente Haasnoot die het vonnis voltrok.

Zondag is er de uitwedstrijd bij RKVV Velsen. Die met 3-1 van VOC wisten te winnen. Voor SJC de taak om de opgaande lijn in Velsen verder voort te zetten.

Omdat trainer Wolfs nog niet beschikbaar bleek was het opnieuw Tom van Rijn die als coach plaats nam in de dug-out. Hij besloot tot de zelfde opstelling als bij de vorige wedstrijd tegen Emmen. En opnieuw werd de interim-coach door Lucas Coopmans beloond met een snelle goal. Want al na zes inuten was het 1-0.