VV Lekkerkerk kan er net geen gelijkspel uit slepen bij koploper SVW

0
200

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd van 2020 op het programma. Het was gelijk ook de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie. Voor Lekkerkerk was het geen gemakkelijke opgave want het moest op bezoek bij koploper SVW in Gorinchem. Lekkerkerk wilde de goeie vorm van de laatste weken voor de winterstop doortrekken en wilde gaan voor een goed resultaat. Gertjan Rothman maakte vandaag zijn officiële debuut bij het eerste team van VV Lekkerkerk. Voorafgaande aan de wedstrijd werd op verzoek van Lekkerkerk één minuut stilte in acht genomen i.v.m. het overlijden van oud eerste elftalspeler, vrijwilliger en frequent supporter Dolf Molenaar, de grootvader van Pim.

VV Lekkerkerk begon met een compacte organisatie tegen koploper SVW die in de eerste twaalf wedstrijden slecht één keer verloren had en ook al 35 doelpunten gemaakt had. De thuisploeg probeerde met snel combinatievoetbal de Lekkerkerkse verdediging te verschalken, maar “het stond goed” bij Lekkerkerk. De thuisploeg had veel balbezit en heel veel voetballend vermogen maar alle spelers van Lekkerkerk verweerden zich kranig en wisten daarmee te voorkomen dat er grote kansen voor SVW kwamen in de eerste helft. Bij een aantal uitbraken werd Lekkerkerk zelf een aantal keer gevaarlijk. In de vijftiende minuut kreeg Martijn de Jong zijn eerste mogelijkheid. Door een lichte duw in zijn rug kon Martijn de voorzet van Pim Molenaar net niet op doel koppen en verdween zijn inzet over het doel. Een paar minuten later kreeg Martijn zijn tweede mogelijkheid. Hij werd met een prima bal van Kevin van Gent vrij gezet tussen de laatste man en de keeper van SZW. Martijn moest in een split second beslissen wat te doen, aannemen of gelijk schieten. Uiteindelijk was zijn directe poging net niet hard en zuiver genoeg om de keeper te verschalken. Aan de andere kant werd SVW voor het eerst echt gevaarlijk in de 25e minuut uit een corner. De inzet werd door Kevin van Gent en keeper Robin Schiedon tweemaal kort na elkaar gekeerd. Kevin haalde de bal van de lijn en Robin tikte een inzet van dichtbij over de goal. SVW bleef gedurende de eerste helft de makkelijker voetballende ploeg met heel veel beweging van het middenveld, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Ook Lekkerkerk probeerde in het vervolg van de eerste helft vooral via de bedrijvige Bart Sterrenburg nog enig gevaar te stichten. De grootste kans van de eerste kwam uiteindelijk op naam van SVW. Na een vloeiende combinatie in de 43e minuut stond er ineens een speler van de thuisploeg één tegen één tegen keeper Robin Schiedon. Robin verijdelde de kans door een prima redding en zorgde er zo voor dat de rust met 0-0 bereikt werd. De uitstekende scheidsrechter floot na 46 minute voor de rust.

Na rust kreeg Lekkerkerk het lastiger. De thuisploeg ging met nog meer druk naar voren spelen om de hechte defensie o.l.v. Gert Jan Rothman te slechten. Ondanks dat Lekkerkerk er minder uit kon komen dan in de eerste helft, bleef het nog steeds redelijk eenvoudig op de been. Lekkerkerk kwam er in de 70e minuut via een prima counter nog maar eens heel gevaarlijk uit. De bal ging via Bart Sterrenburg naar Mike van Gent die op zijn beurt Mark de Jager wegstuurde aan de linkerkant. Mark kon vrij opstomen en het zestienmetergebied binnen gaan. Zijn poging verdween over het doel bij de eerste paal. De keeper van de thuisploeg rekende op een voorzet en had de bal nooit meer kunnen keren als die niet over was gegaan. In de 60e minuut deed de trainer van SVW een beroep op de net herstelde vaste spits van de thuisploeg. Daarmee wilde SVW toch een overwinning forceren. Tot aan de 78e minuut wist SVW geen grote kansen te creëren. Maar ineens werd de ingebrachte spits aan de rechterzijde het strafschopgebied in gestuurd met een pass op maat. De spits aarzelde niet en nam de bal in één keer op de slof. Zelfs keeper Robin Schiedon was kansloos op deze diagonaal ingeschoten bal. Zo had de thuisploeg toch de 1-0 waar ze naar op zoek waren. Lekkerkerk ging na de 1-0 één op één spelen achterin en stuurde Pim Molenaar naar voren. Deze omzetting had in de 87e minuut bijna het gewenste resultaat. Na een afgeslagen aanval kon Pim Molenaar de bal nogmaals voorgeven en bereikte Bart Sterrenburg. Helaas voor Lekkerkerk verdween zijn kopbal rakelings over de lat en stond het geen 1-1. Na deze kans counterde de thuisploeg heel snel naar de Lekkerkerkse helft. De verdediging van de bezoekers werd daarbij uitgespeeld en ook keeper Robin Schiedon werd kansloos gelaten. In plaats van 1-1 stond het 2-0 voor de thuisploeg. In het vervolg van de wedstrijd gebeurde niets meer en na 93 minuten floot de, ook in de tweede helft prima fluitende, scheidsrechter voor einde wedstrijd.

Lekkerkerk speelde vanuit een prima organisatie. O.l.v. de zeer goed en rustig spelende Gertjan Rothman werd heel weinig weggeven. Alle spelers konden het opbrengen om heel veel arbeid te leveren tegen veruit de sterkste ploeg van de competitie. Daardoor bleef het tot aan de 88e minuut (2-0) een echte wedstrijd. Met een beetje geluk had Lekkerkerk er een punt uit kunnen slepen, maar de dat zat er helaas net niet in. Doordat alle spelers tot aan het laatste fluitsignaal zeer veel inzet, beleving en strijd konden leveren, kreeg SVW het niet cadeau. Het vertoonde spel geeft hoop voor de komende wedstrijden, waarin het wellicht punten kan gaan behalen. Volgende week speelt Lekkerkerk de thuiswedstrijd tegen nummer twee Alblasserdam. Wederom een zware tegenstander aan het begin van 2020. De uitwedstrijd werd in september een beetje schlemielig met 2-0 verloren na een goal in de 70e minuut na een overtreding op keeper Robin Schiedon waar niet voor werd gefloten en de 2-0 in blessuretijd. De wedstrijd begint volgende week om 14.30 uur.

Meer informatie over VV Lekkerkerk? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over VV Lekkerkerk.