Simonse: ,,Wij hadden een betere selectie dan Veere”

0
135

,,Ik merk wel dat het bij mij allemaal wat minder wordt”. Het zijn de moeilijk te plaatsen woorden van Martijn Simonse (29). Want de inwoner van Heinekenzand scoorde afgelopen seizoen zelfs meer dan ooit: 46 keer. ,,Volgens mij stond mijn record op 12 competitiegoals.”

Hij moet het toegeven: de lol was er afgelopen seizoen soms wel af als Luctor Heinkenszand weer met een nulletje of wat won. ,,En per linie ga je dan maar nieuwe doelen stellen, zoals de nul houden bijvoorbeeld”, vertelt de spits van de nog jonge fusieclub. Samen met zijn maatje voorin, Tom Blomaard, kon hij het al moeilijk beter doen. Het spitsenduo toonde zich complementair aan elkaar. Simonse: ,,Tom heeft er in de hoofdklasse bij Kloetinge natuurlijk ook al heel wat gemaakt, dus in de vierde klasse was het voor hem helemaal een eitje. Tom rende iedereen eruit en voor mij was het vaak een kwestie van goed aansluiten. Het maken van 25 goals was m’n doelstelling, maar gelukkig werden er het iets meer.”

En dat terwijl Simonse toch niet echt bekend stond als een goalgetter. In eerdere jaren bij Heinkenszand, SSV’65 en Nieuwdorp eindigde hij vaak rond de tien treffers. ,,Toch is er niks aan m’n speelstijl veranderd. Natuurlijk heeft het te maken met het niveau van de vierde klasse, maar er lopen ook genoeg jongens rond die de ballen perfect neerleggen. Komend seizoen moet behoud in de derde klasse met deze spelers eigenlijk geen probleem zijn. Wie weet zit er wel meer in. We hielden dit seizoen eersteklasser Oranje Wit in de beker al op 1-1.

Ja, want Luctor Heinkenszand promoveerde zoals gehoopt meteen in zijn eerste jaar. Toch moest het de titel aan Veere laten, terwijl die ploeg in het begin van het seizoen nog ruim aan de kant werd gezet. Luctor had met 27 treffers ook een veel beter doelsaldo. ,,Ik durf ook echt te zeggen dat wij een betere selectie hadden. Zelfs sommige jongens van Veere zeiden dat. Veere had net wat meer routine, wij een betere selectie voor de toekomst. Maar goed, gelukkig is het via de nacompetitie tegen LEBO alsnog goed gekomen. Dat hebben we nog uitbundig gevierd.”

Bijna dertig jaar is Simonse dus, al jaren werkzaam als inkoper in de machinebouw. De nestor van de selectie ook. Corné de Jonge is overgekomen van Goes, verder is de selectie dit jaar vooral aangevuld met jonge spelers. ,,Veel van hen heb ik zelfs nog getraind bij de E’tjes. Ik moet zeggen dat ik ze niet altijd meer even goed bij kan houden qua duelkracht en snelheid. Maar op zich is dat een goed teken, want het zou mooi zijn als Luctor binnen vijf jaar een tweedeklasser is. En of ik er dan nog bij ben is nog maar de vraag natuurlijk.”