,,Bij GOES ben ik nog niet uitgeleerd”

0
104

Het was een succesvol jaar voor VV Goes. De ploeg van trainer Rogier Veenstra won de districtsbeker, maar belangrijker nog: het promoveerde via de nacompetitie naar de derde divisie. Ook deze voorbereiding begon niet verkeerd; profclub ADO Den Haag werd aan de kant gezet. Een gesprek met aanvaller Erwin Franse (21).

De razendsnelle rechtsbuiten heeft er inmiddels twee seizoenen opzitten bij de kersverse derdedivisionist. Twee promoties in twee jaar tijd, maar met name afgelopen seizoen werden alle verwachtingen overtroffen. Mede door de ex-Feyenoorder. De rushes van Franse zien er steevast gevaarlijk, kans na kans wordt vaak gecreëerd. En ook als dat soms niet helemaal volgens de spelregels is. Denk aan de goal van Franse tegen Be Quick 1887 uit Haren in de belangrijke nacompetitiewedstrijd. Franse trok aan de arm van de keeper terwijl die de bal in het spel wilde brengen. Het ontging de scheidsrechter en GOES zat terug in de wedstrijd. Een mooi slimmigheidje.

Kwestie van tijd
Maar is de inwoner van Kwadendamme overrompeld door de prestaties van zijn elftal? ,,Aan de ene kant is het een verrassing, maar aan de andere kant ook helemaal niet. Ik weet hoe goed het in mijn eerste seizoen al was en die lijn hebben we gelukkig door kunnen trekken. Maar dat we nu weer zo hoog zouden eindigen, had natuurlijk niemand verwacht”, zo laat Franse weten.

Waar Franse in zijn eerste seizoen een stuk minder scoorde, was hij afgelopen seizoen een van de scherpschutters van zijn ploeg. Zelf merkt hij ook dat het steeds lekkerder gaat wanneer hij voor de goal verschijnt. “Het gaat al veel en veel beter. Ik heb meer doelpunten gemaakt en creëer nog meer kansen. Dat ze er dan niet allemaal in gaan is zonde, maar dat is een kwestie van tijd.”

Feyenoord-Ajax
Maar dat de vleugelflitser het nu zo goed doet kan ook niet echt als een verrassing worden gezien. Franse speelde in de jeugd bij Feyenoord en kende dus een goede opleiding. Wie online een beetje speurt ziet Franse scoren tegen Ajax, het Ajax van Abdelhak Nouri. Toch kreeg hij bij de Rotterdammers geen contract aangeboden en ook de nodige stagewedstrijden bij verschillende clubs liepen op niks uit. Toen zijn dorpsgenoten Tim de Winter en Francis Kabwe Manengela hem vroegen om naar GOES te komen was de keuze snel gemaakt. “Dat heeft natuurlijk wel meegespeeld, maar het was voor mij vooral belangrijk om aan spelen toe te komen. Bij GOES had ik het beste gevoel. Gezien de afgelopen twee jaar kan ik zeggen dat het goed is uitgepakt.” Ook dit jaar toonden weer diverse clubs van binnen en buiten Zeeland interesse in hem, maar na gesprekken met trainer Rogier Veenstra besloot hij toch om te blijven. ,,We hebben een goede en talentvolle groep en bij GOES ben ik nog niet uitgeleerd.”